- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

17 mln. litų Lentvariui: kur ir kaip investuoti ?

Lentvario seniūnijoje surengtame pasitarime svarstyta, kaip pnaudoti apie 17 mln. litų investicijų. Iš kairės: Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius J. Kietavičius, vicemerė M. Puč, Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Š. Ūsas, merė E. Rudelienė [1]
Lentvario seniūnijoje surengtame pasitarime svarstyta, kaip pnaudoti apie 17 mln. litų investicijų. Iš kairės: Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius J. Kietavičius, vicemerė M. Puč, Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Š. Ūsas, merė E. Rudelienė

 

Šiame lauke prie Bevardžio ežero planuojama įrengti stadioną. Iš kairės – Lentvario seniūnas V. Rukšėnas, merė E. Rudelienė [2]
Šiame lauke prie Bevardžio ežero planuojama įrengti stadioną. Iš kairės – Lentvario seniūnas V. Rukšėnas, merė E. Rudelienė

 

Lentvario seniūnijoje surengtas pasitarimas, kuriame aptartos galimybės, kaip panaudoti apie 17 mln. litų investicijų, kurios bus skirtos miestui, kaip tikslinei teritorijai.
Primename, kad  šią vasarą šalies Vidaus reikalų ministerija atrinko 23 Lietuvos vidutinius  ir mažus miestus, kurie, kaip tikslinės teritorijos, per 2014–2020 metus sulauks 382 mln. Lt ES investicijų į infrastruktūrą ir kitas sritis. Tarp šių miestų pateko ir Lentvaris. Investicijų dalis buvo  paskirstyta proporcingai gyventojų skaičiui.
Pasitarime dalyvavo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, vicemerė Marija Puč, Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio plėtros skyriaus vedėja Svetlana Žilionienė, Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Kęstutis Ramanauskas, jo pavaduotojas Šarūnas Ūsas, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, seniūno pavaduotoja Anželika Vunš, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius, savivaldybės bei seniūnijos specialistai.
Buvo svarstomi keli variantai, kaip tikslingiau investuoti į miesto infrastruktūrą, sporto,  poilsio objektus. Nemažai diskutuota dėl būsimo miesto stadiono įrengimo prie Bevardžio ežero, galimų investicijų laisvalaikio ir poilsio zonai, E. F. Andrė parkui, miesto skvereliams, dviračių ir pėsčiųjų takams, gimnazijos stadionui.
Po pasitarimo seniūnijoje jo dalyviai apžiūrėjo prie seniūnijos įrengtą sporto ir aktyvaus poilsio aikštelę, kurioje įvairius treniruoklius jau naudoja vaikai ir jaunimas. Šis sutvarkytas miesto kampelis tapo lentvariečių mėgstama vieta, kuri masina užsukti, susitikti su draugais, aktyviai praleisti laiką. Įdomu tai, kad jis gimė po to, kai miesto Motiejaus Šimelionio gimnazijos mokinių iniciatyva pirmiausia buvo pastatytos lygiagretės, o laikui bėgant iškilo ir daugiau įrenginių.
Tačiau greta esanti pastaroji gimnazija, ypač jos stadionas,  toli gražu nedžiugino vaizdu. Ši mokykla, pastatyta 1975 metais, iki šiol nėra kapitaliai remontuota ir primena seniai į praeitį nuslinkusius sovietinius  laikus. Tai bene vienintelė lig šiol nerenovuota rajono mokslo įstaiga. Tikimasi ir čia sulaukti permainų vėjų, gerai išnagrinėjus galimybes gauti ES projektinės paramos išteklių.
Modernus, atitinkantis visus standartus miesto stadionas galėtų iškilti vaizdingoje vietoje prie Bevaržio ežero. Joje taip pat apsilankė pasitarimo dalyviai. Stadionui numatytoje vietoje – valstybės žemė, tad kliūčių rastis tokiam objektui teoriškai nėra. Kitas dalykas, kad dera išanalizuoti šio objekto poreikį, jį supsiančios infrastruktūros aplinkybes. Tikimasi, kad pastačius stadioną, miesto bendruomenės gyvenimas pastebimai pagyvėtų, įgytų dinamizmo, galėtų realizuoti miestelėnų poreikius ir pastebimai pagerintų gyvenimo kokybę.
Išanalizavus ir apibendrinus būsimų investicijų galimybes bei plėtotinus objektus, į aptarimą bus pakviesta Lentvario visuomenė. Tiktai po viešo gyventojų aptarimo bus sprendžiama, kaip ir kur investuoti  daugiau nei 17 mln. litų.

Sigita Nemeikaitė,

Trakų rajono savivaldybės
viešųjų ryšių specialistė
Sigitos Nemeikaitės nuotr.