„Užutrakio vakaruose“ susipins Senegalo ir Lietuvos muzikos melodijos

Solo Cissokho ir Indrė Jurgelevičiūtė panardins į raibuliuojančią, šviesią ir švelnią akustinės muzikos tėkmę
Solo Cissokho ir Indrė Jurgelevičiūtė panardins į raibuliuojančią, šviesią ir švelnią akustinės muzikos tėkmę

Šįmetis „Užutrakio vakarų“ festivalis nešykšti staigmenų. Rūgpjūčio 3 dieną jame koncertuoja pasaulio muzikos duetas, jungiantis Lietuvos ir Senegalo muzikines tradicijas. Jame gros kora, dainuos  Solo Cissokho iš Senegalo su kanklininke Indre Jurgelevičiūte.
Solo Cissokho iš Senegalo yra griotas, t. y. ypatingas atlikėjas, pasakotojas, Afrikos tradicijas ir kultūrą iš lūpų į lūpas nešantis per muziką. Muzikantas keliauja per pasaulio muzikos scenas virtuoziškai grodamas tradiciniu Vakarų Afrikos styginiu instrumentu kora bei įpindamas ir vokalinių savo šalies folkloro melodijų.
Indrė Jurgelevičiūtė, dainininkė ir kanklininkė, vis dažniau pasirodo tarptautinėse scenose su world muzikos grupėmis „Merope“, „Granvat“ bei „MaLituanie“, kuriose darniai sujungia savo lietuviškas muzikines šaknis su kitų muzikos stilių bei žanrų improvizacijomis.
Tai pirmas kanklių ir koros, dviejų nepaprastai panašaus skambesio, tačiau skirtingas tradicines muzikines kultūras reprezentuojančių instrumentų, susitikimas, kuriame Senegalo ir Lietuvos folkloro melodijos pinasi su spontaniškomis muzikantų improvizacijomis ir panardina į raibuliuojančią, šviesią ir švelnią akustinės muzikos tėkmę.
Užutrakio dvaro Baltoji salė. Koncerto pradžia 19 val.
Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt, juos taip pat galima įsigyti valandą prieš renginį. Muzikos festivalio „Užutrakio vakarai“ generalinis rėmėjas – bendrovė „E energija“, rėmėjai – Trakų rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba. Festivalio partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija. Festivalį rengia VšĮ Nepriklausomi garso režisieriai ir Rūdiškių muzikos mokykla. Festivalio svetainė www.uzutrakiovakarai.lt

Naujienos iš interneto