Savaitgalį Trakuose – 52-oji „Gintarinių irklų“ regata

„Gintarinių irklų“ regata – visada įspūdingas reginys. Sigitos Nemeikaitės nuotr.
„Gintarinių irklų“ regata – visada įspūdingas reginys. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Trakų irklavimo bazėje šį  savaitgalį (birželio 27–29) dienomis vyks tradicinė tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata. Tai jau 52-oji stipriausius sportininkus ir olimpiečius pritraukianti regata, kuri įtraukta ir į Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) kalendorių.
Šiemet į regatą planuoja atvykti dvylikos užsienio valstybių irkluotojai – iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Moldovos, Šveicarijos, Vokietijos, Suomijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos. Pernai daugiau nei 600 dalyvių pritraukusios varžybos tapo gausiausiu irklavimo  renginiu Europoje.
Tarp Lietuvos atletų „Gintarinių irklų“ regatoje šiemet išvysime ir visą elitą – Europos čempionus Saulių Ritter ir Rolandą Maščinską, Europos vicečempiones Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę bei bronzinį Europos čempionato prizininką Mindaugą Griškonį.
Be stipriausių Lietuvos ir Europos sportininkų varžybų „Gintarinių irklų“ regatoje įprastai vyksta įspūdingos meistrų (vyresnių nei 27 metai) aštuonviečių valčių varžybos. Jos Lietuvoje vyks jau 16-ąjį kartą. Ši rungtis į Lietuvą suburia esamus ir buvusius aukščiausios klasės irkluotojus iš visos Europos.

Naujovė – „Baltic Tours“ ekskursijos po Trakų irklavimo bazę

Šių metų naujovė – „Gintarinių irklų“ regatos generalinio rėmėjo kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ ekskursijos po Trakų irklavimo bazę.
Visiems į „Gintarinių irklų“ regatą atvykusiems žiūrovams ištikimas irklavimo draugas kelionių organizatorius „Baltic Tours“ rengia  patrauklias ekskursijas po Trakų irklavimo bazę.
Regatos organizatoriai ir varžybų rėmėjas „Baltic Tours“ siekia pristatyti irklavimo sportą ir įtraukti žiūrovus į irklavimo bendruomenę, padėti stebėti irklavimo varžybas, atrasti savo favoritus ir juos palaikyti. Ekskursijų metu bus pasakojama apie irklavimo sporto subtilybes, kurios padės suprasti, kodėl sportininkų rezultatai yra būtent tokie, kokie yra.
„Baltic Tours“ ekskursijų metu žiūrovai galės apsilankyti irklavimo bazėje ir Irklavimo muziejuje, iš arti susipažinti su šio sporto inventoriumi bei išbandyti savo jėgas su  C2 irklavimo treniruokliais.
Į šiuos turus visus norinčius kviečiame registruotis iš anksto elektroniniu paštu gintariniai2014@gmail.com arba parašius žinutę „Facebook“ tinkle į grupę „Regata Gintariniai Irklai“. Taip pat bus galima registruotis vietoje regatos metu birželio 28 dieną iki 12 val. informacijos palapinėje.
Į grupes renkama iki 12 žmonių, o „Baltic Tours“ turai vyks 28 d. (šeštadienį) nuo 10 iki 14:30 val. ir 29 d. (sekmadienį) nuo 10 iki 12:30 val.
„Gintarinių irklų“ regatoje bus ir daugiau pramogų. Bus galima susipažinti su Lietuvos irklavimo klubais. D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės palaikyti atvyksta asmeninio rėmėjo „RedBull“ komanda, taip pat šventės metu gros DJ, o žiūrovai galės pasidaryti profesionalias laikinas tatuiruotes irklavimo tema.

Tarptautinės irklavimo regatos „Gintariniai irklai“ organizatoriai

Naujienos iš interneto