Globa – didelis džiaugsmas ne tik mažiesiems

Trakų miesto šventėje „Trakų vasara 2014“ viešėjo po Lietuvą keliaujanti socialinė-informacinė akcija „Vaiko globa – neįkainojama dovana“.  Sigitos Nemeikaitės nuotr.
Trakų miesto šventėje „Trakų vasara 2014“ viešėjo po Lietuvą keliaujanti socialinė-informacinė akcija „Vaiko globa – neįkainojama dovana“. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Birželio 8 dieną vykusioje Trakų miesto šventėje „Trakų vasara 2014“ viešėjo po Lietuvą keliaujanti socialinė-informacinė akcija „Vaiko globa – neįkainojama dovana“. Šventės dalyvius ir svečių dėmesį traukė vasaros spalvomis pasipuošęs stendas, vaikų piešiniai, dalijami  balionai ir lankstinukai apie tai, kas yra globa/įvaikinimas, kaip tapti globėju/įvaikintoju. Šiais klausimais buvo galima pasikalbėti ir su Valstybės vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, Trakų rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais bei Globėjų ir įtėvių mokymo ir konsultavimo atestuotais socialiniais darbuotojais.
Pasidalinsime vienos globėjų šeimos mintimis, kuri, „išpakavusi neįkainojamą dovaną“ džiaugiasi dviem globojamais berniukais.
„Pijus ir Nedas mūsų šeimoje gyvena jau pusantrų metų.  Neseniai sėdėjome su vyru ir kalbėjomės: pagalvok, jei dabar būtume tik dviese, kaip anksčiau, koks būtų mūsų gyvenimas? Abu nusijuokėme – supratome, koks tuščias jis būtų be mūsų berniukų. Turėjome viską – darbą, būstą, vienas kitą. Tačiau žmogus turi įgimtą gebėjimą rūpintis kitais ir įgimtą poreikį gyventi bendrijoje. Pilna šeima gali patenkinti šiuos poreikius, ir tai yra didžiausias džiaugsmas. Taip aš atsakau visiems, kurie stebisi, žavisi mūsų pasiryžimu, arba sako, kad patys tai taip negalėtų…  Ačiū visiems už palaikymą, jo tikrai sulaukėme su kaupu. Žmonės džiaugiasi – kaip pasisekė vaikams. O aš visiems atsakau: tai mums pasisekė. Kad tai didžiulis džiaugsmas  vaikams, manau, abejojančių nėra, bent jau neteko sutikti. Nuo pirmos akimirkos įsitikinau, kad jų didžiausias poreikis yra turėti šeimą, kuriai jie jaustųsi besąlygiškai priklausantys. Vos pravėrus kūdikių namų duris, išgirsi „mama atėjo“. O tada visi mažyliai puola prie tavęs. Jie tiki, kad mama ateis, niekada nenustoja laukti. Nuo pirmų dienų mūsų šeimoje  vyresnysis berniukas kartojo kasdien lyg maldą:„ čia mano mama, čia mano tėtis, čia mūsų namai, čia mūsų mašina“. Ir taip nuo ryto iki vakaro. Gal pusę metų. Ir dabar dar prieš miegą apsiveja rankytėmis kaklą ir pasidžiaugia: „mano mamytė“ . Ir dar keletas minčių. Pritariu vienam įtėviui, kuris sakė: „ gali rinktis – mokėti didžiulius pinigus už dirbtinę galimybę susilaukti vaikų. Pasiseks, nepasiseks… Arba tapti mama ir tėčiu jau tavęs laukiančiai mažai širdelei“.  Sakysite, genai. Savas kraujas.  Galvokite, ką norite, tačiau visi stebisi, kokie mūsų vaikai panašūs į mus – ne tik charakteriu, kurį galima koreguoti, bet ir išvaizda“.
Mieli rajono gyventojai, jei nesate abejingi ir norite gauti neįkainojamą dovaną ir suteikti vaikui savo meilę ir namus, kreipkitės į Trakų rajono vaiko teisių apsaugos skyrių adresu: Vytauto g. 33, Trakai, tel. 8 528 58318.  Visada Jūsų laukiame.

Vaiko teisių apsaugos
skyriaus informacija

Naujienos iš interneto