Šeima – tai mažas pasaulis, sukurtas su meile…

SONY DSCTrakų rajono Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo  grupė  ,,Saulutė” gegužės  mėnesį organizavo  šeimos šventę, skirtą artimiesiems, brangiausiems šeimos nariams: mamai, tėčiui, močiutei, seneliui ir vaikui. Šventėje dalyvavo daug  svečių.
Renginys prasidėjo daina ir tėvų bei artimiausių svečių pasveikinimu. Pavasaris (Aneta Lialka, 5 m.) pakvietė visus vaikus ir svečius pažiūrėti vaidinimo ,,Pamesti karoliai “. Žavinga Varlytė (Dominyka Turlinska, 4.m., Trakų rajono  ikimokyklinio amžiaus eilėraščių konkurse „Po gimtinės stogu” III vietos laimėtoja) gražiai suvaidino  varlytę, kuri siaubingai bijojo gandro ir buvo paguosta gyvūnų ir vabzdžių, gyvenančių pievoje. Elegantiškas Gandras ( Michal Skuržynski, 6 m. ) labai prašė Varlės rasti  karoliukus, kuriuos nupirko  savo mylimai mamai, bet pametė  tvenkinyje. Varlė noriai  padėjo  Gandrui, bet paprašė, kad neprarytų  jos vakarienei. Ir iš tikrųjų – draugystė nugalėjo! Vaidinimas baigėsi gražia daina,  skirta  mamai (akompanavo muzikos mokytoja  B. Bielak).
Nepritrūko  gražių  eilių, skirtų  mamytėms, tėčiams, močiutėms ir seneliams. Eilėraščiai ir dainos,  ištarti besišypsančių ir kartu  rimtų vaikų, buvo kupini  meilės ir  dėkingumo artimiesiems.  Gražūs choreografės A.  Sinkevičiūtės  parengti šokiai  ragino visus pajudėti.  Konkursas tėvams, kurį parengė auklėtoja  R. Jurkievič, suteikė galimybę tėvams išreikšti savo meilę,  buvimo kartu džiaugsmą, vėl  pasijusti vaiku. Rafalo Butkevičiaus mamos daina skatino  visus dainuoti, Emiliano Buchovieckio  tėčio deklamuotas eilėraštis  suteikė galimybę  visiems  sugrįžti į vaikystės laikus,  Aleksandro Naruševičiaus mama ir Karinos Ramašauskaitės močiutė žodžiais išreiškė savo  meilę  vaikams.
Renginys pasibaigė dainele „Mano draugas”, gėlių, diplomų ir balionų vaikučiams įteikimu. Padėkos diplomus nuo ,,Saulutės“ grupės vaikučių  gavo  mokyklos direktorius F. Žeromskij ir direktoriaus pavaduotoja R. Sinkevičienė, kuri  padėkojo auklėtojoms, muzikos mokytojai, choreografei, darželinukams  bei  jų tėveliams  už nuostabų  koncertą, kostiumus ir bendradarbiavimą. Tėvelių  padėkos žodžiai ir  gėlės visus labai sujaudino  bei dar stipriau  sujungė į bendrą šeimą.
Dirbdama darželyje, daugelį metų nuolat stengiuosi sukurti šeimos namų atmosferą bei šilumą, meilę, toleranciją ir pagarbą artimajam, o darželinukams – jau nuo vaikystės įdiegti  pagarbos ir meilės šeimai vertybes. Organizuodama įvairias šventes, renginius, konkursus, susitikimus darželyje ir mokykloje norėčiau suvienyti visus: mažus ir didelius, tolimus ir artimus į vieną didelę Šeimą. Tegu mūsų Šeima visada būna kartu!
Nuoširdžiai noriu padėkoti mylimiems ugdytiniams už puikų pasirodymą, bendradarbiams už pagalbą organizuojant šeimos šventę, mokyklos administracijai, tėvams ir seneliams už jų aktyvią pagalbą ir  dalyvavimą ikimokyklinio amžiaus vaikų grupės ,,Saulutė” gyvenime.

 

Irena KUISIENĖ,
Ikimokyklinio ugdymo grupės
vyresnioji auklėtoja

Naujienos iš interneto