- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijai – 50 !

DSC_0190 [1]

DSC_0109 [2]

DSC_0173 [3]

DSC_0076 [4]

Paskutinį pavasario penktadienį, gegužės 30d., Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijoje buvo paminėtas mokyklos 50-ies metų jubiliejus ir nuskambėjo paskutinis skambutis penkiasdešimtajai abiturientų laidai.
Šventės leitmotyvas buvo išskrendantys ir vėl į savo lizdus grįžtantys paukščiai. Vienas išminčius yra pasakęs: „Paukščiai turi sparnus, bet neturi svajonių. Žmonės turi svajones, bet neturi sparnų“. Matyt, mokyklos misija ir yra suteikti svajonėms sparnus, kad jos kiltų aukštyn, būtų gražios ir didingos. Tad ir mokiniai tampa panašūs į paukščius, užaugusius viename lizde, svajonių nuskraidintus toli, užleidusius lizdą vis naujoms paukščių kartoms. O paukščiai grįžta į senuosius lizdus.
Lietuviškos mokyklos Lentvaryje istorija prasidėjo 1963 metais rugsėjo 1 dieną, kai, tarpininkaujant lietuvių kalbos mokytojui Motiejui Šimelioniui, tuometinio Lietuvos Švietimo ministro įsakymu buvo atidaryta Lentvario 2-oji vidurinė mokykla.
Šventėje buvo paminėtas kiekvienas mokyklos dešimtmetis, kurį ženklino vis kitos spalvos paukščiai, sugrįžę į simbolinius medžius, prisimintas bendruomenės augimas, tobulėjimas, pasiekimai.
Renginio pradžioje Lietuvos himnu svečius pasitiko gimnazijos merginų choras, vadovaujamas muzikos mokytojos Eugenijos Aliukonytės. Šie jauni ir skambūs balsai šventinę popietę ne kartą džiugino savo repertuaro dainomis. Šventę vedė gimnazistai Adrija Naskauskaitė, Skaidrė Leipusaitė, Dovydas Sadocha ir Eimantas Viatkinas. Šviesiais ir skaidriais balsais svečius ir gimnazijos bendruomenę džiugino skaitovai Agnė Naruckaitė, Saulė Tolstych ir Karolis Cvilikas. Juos ruošė lietuvių kalbos mokytoja Augenija Markauskienė. Renginyje pasirodė kūrybinga ir ambicinga gimnazijos teatro studija  ( vadovė Silvija Stonkutė ). Jaunieji aktoriai suvaidino savo režisuotą etiudą pagal R.Bacho kūrinį „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“. Laisvės ir pažinimo trokštanti žuvėdra įkūnijo mokyklos misiją gyvenimui ruošti drąsius ir ieškančius žmones. Patriotišką dvasią kėlė ir tautinių šokių kolektyvas „Sadutė“ (vadovė Rimutė Blikertienė). Vaikišką entuziazmą pademonstruoti progos nepraleido „Pop šou“  grupės atlikėjai, vadovaujami muzikos mokytojos Alinos Kveragienės ir Roberto Paškovskio. Nuotaikingai ir užburiančiai pramoginius šokius šoko gimnazijos mokinių ir  svečių iš Vilniaus grupė RISOLUTO.
Skambant varpeliams, abiturientus  į šventę palydėjo jauniausieji gimnazijos mokiniai – penktokai. Gražios  eilės ir padėkos bei sveikinimo žodžiai leido pajusti sentimentalią išsiskyrimo nuotaiką, o paleisti į dangų ir toli toli nuskrieję balionai simbolizavo abiturientų svajones, tikslus ir pasiryžimą juos įgyvendinti. Švietimo ministras Dainius Pavalkis savo sveikinime linkėjo abiturientams prasmingų kelių, protingo pasirinkimo ir sėkmės egzaminuose.
Susirinkusiuosius pasveikino gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius. Mokyklos istorijos puslapius vartė ilgametis direktorius Petras Karlonas, buvusios mokytojos Aldona Kazurienė, Aldona Bukulitė, Jūratė Špukaitė. Daug šiltų žodžių ir dovanų atnešė šventės svečiai: Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiai Mergelei Marijai bažnyčios kunigas klebonas G.Petronis, Seimo vicepirmininkės pavaduotojas, Seimo narys J.Narkevič, Švietimo ir mokslo viceministrė E.Tamošiūnaitė, Trakų rajono savivaldybės meras V.Zalieckas, Seimo narės D. Mikutienės patarėja G.Drungilienė, Lentvario ir Trakų rajono mokyklų direktoriai. Lentvario seniūnas gimnazijai padovanojo medelį ir paprašė juo rūpintis, kad visada augtų ir žaliuotų šalia tobulėjančios gimnazijos langų.
Šventės pabaigoje į orą pakilo 50 baltų balandžių, simbolizuojančių gimnazijos jubiliejų ir į gyvenimą išeinančius abiturientus.

Gintarė IGORIŪTĖ,
III c klasės mokinė
Nuotr. autor. Augenis Kasputis