Vestuvės, suspindusios auksu

Vestuvinių įžadų atnaujinimo metu sukaktuvininkus palaimino Aukštadvario bažnyčios klebonas monsinjoras V. K. Sudavičius
Vestuvinių įžadų atnaujinimo metu sukaktuvininkus palaimino Aukštadvario bažnyčios klebonas monsinjoras V. K. Sudavičius

Kaip dvi pražydusios ir visu grožiu atsiskleidusios obelys atrodo aukštadvariečiai Viktorija ir Antanas Bieliniai, švenčiantys savo šeimyninio gyvenimo penkiasdešimtmetį – auksines vestuves.  Viktorija švenčia ir savo garbingą gimtadienio jubiliejų.
Auksinių vestuvių iškilmės prasidėjo gegužės 17 d. gausiai gėlėmis išpuoštoje Aukštadvario Kristaus Atsimainymo bažnyčioje. Sutuoktinius lydėjo vaikai, anūkai, giminės, draugai ir kiti svečiai. Po šv. Mišių vyko vestuvinių įžadų atnaujinimo ceremonija. Sutuoktiniai apsikeitė atnaujintais vestuviniais žiedais, kuriuos pašventino ir sutuoktinius palaimino Aukštadvario bažnyčios klebonas monsinjoras Vytautas Kazys Sudavičius. Sukaktuvininkus pasveikino Aukštadvario seniūnė Jadvyga Dzencevičienė.
Vėliau iškilmių dalyviai susirinko Bielinių įkurtos kaimo turizmo sodybos svečių salėje, kur jubiliatai buvo  gražiai pagerbti. Šventės dalyviai išsakė daug gražių žodžių apie jubiliatų nuoširdumą, paprastumą, draugiškumą, linkėjo ilgų gyvenimo metų, sulaukti dar daugelio jubiliejų, džiaugtis auksiniu šeimyniniu gyvenimu,  spinduliuoti gerumu ir būti pavyzdžiu kitoms šeimoms.
Likimas Bielinius suvedė, kai jie dirbo Kaišiadorių rajone. Antanas tuo metu vadovavo ūkiui, o Viktorija įsidarbino buhaltere. Vadovas, žavios merginos žvilgsnio pakerėtas,  įsimylėjo, pasiūlė draugystę, o po metų pasipiršo.
Jų meilė nuostabi,  kaip žiedais pasipuošusi gamta, o santuoka tvirta ir metams bėgant tapusi auksine. Bielinių šeima, gražus tradicinės lietuviškos šeimos  pavyzdys. Jie užaugino, gražiai išauklėjo ir  išleido į mokslus dvi dukras: Lolitą  ir Jolantą.  Jos sukūrė  šeimas, padovanojo savo tėvams po du vaikaičius ir,  sekdamos tėvų pavyzdžiu, gražiai ir darniai gyvena.
Iš Viktorijos ir Antano galima mokytis kaip sutarti šeimoje, kaip būti parama vienas kitam, kaip nugalėti sunkumus, kaip auginti ir auklėti vaikus, kaip niekada nesipykti, o nesutarimus paversti šypsena.

Kęstutis PETKŪNAS,
Aloyzo Janulio nuotr.

ziedelis.lt

Naujienos iš interneto