- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

„Caritas“ mergaitės svajonę išpildė pasieniečiai

image001 [1]

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ šiemet kviečia paremti dienos centrus lankančius vaikus. „Carito“ svetainėje „susitarem.lt“ vaikai pasakoja, kaip galėtų atsilyginti geradariams už paskirtą paramą. Būtent šie vaikų pažadai ir svajonės sulaukia daug malonaus dėmesio iš žmonių, norinčių prisidėti prie jų išsipildymo.

Caritas_maketas1 [2]

 „Balandžio pabaigoje sulaukėme netikėto ir labai malonaus skambučio iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos. Viename iš portalų pasieniečiai pamatė Gertrūdą ir jos kalytę Lapę. Už 2 procentų paramą jos žadėjo saugoti Lietuvos Respublikos sieną.“ – pasakoja Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“  komunikacijos vadovė Dalia Babravičė. „Pasieniečius toks ryžtas sužavėjo ir jie panoro susipažinti su būsimąja kolege“ – su šypsena pasakojo moteris. Į susitikimą su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Kinologijos centro darbuotojais ir jų keturkojais pagalbininkais išsiruošė ne tik Gertrūda, bet ir dar penkiolika vaikų, iš Lentvario vaikų dienos centro „Akimirka“.

„Dienos centrą lankantys vaikai dažniausiai yra iš šiuo metu sunkumus patiriančių šeimų – pasakojo D. Babravičė, – jiems labai reikia gražios, motyvuojančios, įkvepiančios patirties. Būtent toks ir buvo šis susitikimas. Sužinoję, kad yra kviečiame į susitikimą su pasieniečiais ir tarnybiniais šunimis vaikai šokinėjo iš džiaugsmo, o pati viešnagė buvo nuostabi, sunku išmatuoti kiek gerų emocijų ji padovanojo vaikams“. Keletą valandų mažieji stebėjo šunų pasirodymą, klausėsi šunų treniravimo ekspertės Dainos Malickienės pasakojimo apie tai, kaip šuniukai atrenkami darbui, kas svarbu auklėjant ir mokant šunį. Daug džiaugsmo vaikams sukėlė ir praktinė užduotis – pasieniečių šuo Kandis ieškojo sandėlyje pasislėpusios mergaitės ir, žinoma, ją surado.

„Mūsų dienos centruose kalbamės su vaikais apie Lietuvą, ką ji mums reiškia, stengiamės, kad vaikai augtų patriotais, tačiau tokio pasiryžimo ginti ir saugoti Tėvynę, kaip po šio susitikimo jokiomis kalbomis nebūtume pasiekę“, – pasakojo „Caritas“ darbuotoja. Per susitikimą paklausta kodėl norėtų dirbti pasieniete Gertrūda atsakė labai nuoširdžiai ir paprastai: „nes tai žiauriai kieta!“.

Pamatyti Gertrūdą bei jos kalytę Lapę ir susipažinti su kitais dienos centrus lankančiais vaikais, sužinoti jų svajones ir prisidėti prie jų išsipildymo galite apsilankę puslapyje www.susitarem.lt [3]

Per metus Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ dienos centruose pagalbą gauna apie 500 vaikų iš sunkumus išgyvenančių šeimų. Dienos centruose vaikai kokybiškai leidžia laisvalaikį: žaidžia, su savanorių pagalba mokosi, keliauja, stovyklauja ir patiria gausybę teigiamų įspūdžių. Šios veiklos tikslas – padėti vaikui augti stipriu, savimi pasitikinčiu, rūpestingu žmogumi.

Daugiau informacijos: Dalia Babravičė 8 676 02794, dalia@vilnius.caritas.lt [4]