Galvės laivų karnavalas atidarys vasaros sezoną Trakuose

Galvės laivų karnavalo akimirka
Galvės laivų karnavalo akimirka

Tradiciškai pirmą vasaros savaitgalį Trakai sukviečia į miesto šventę, kuri šiemet vyks  birželio 6–8 dienomis.  Pirmąją šventės dieną, birželio 6-ąją, penktadienį, atidaromas ir aktyvus laivybos sezonas Galvės ežere. Jį paskelbs įspūdingas įvairių galinčių plaukti vandens transporto priemonių pasirodymas.
„Tai šventė ant vandens, kurioje  bus galima išvysti įvairiausių laivų, tarp jų ir netradicinių plaukiojančių priemonių.  Išradingi įgulų pasirodymai – tai  vienas iš svarbesnių momentų karnavale, –  džiaugėsi laivų karnavalo sumanytojas,  įvairių plaukiojančių ir skraidančių transporto priemonių konstruktorius Antanas Gedvilas. – Be abejo, pasikviečiau ir aviatorius iš Paluknio oro uosto.  Jie taip pat įsijungs  į šventę su lengvųjų sportinių lėktuvų šou.“
Jau trečius metus vykstantis Galvės karnavalas Trakų pilies fone užkrečia idėjų nestokojančius žmones iš įvairiausių miestų, nors jie niekada neturėjo nei laivybos, nei konstravimo praktikos.  Žalia šviesa – visiems, kurie garantuotų organizatoriams svarbiausius saugumo reikalavimus.                                                                                         Vienas pagrindinių – tai neskęsti. O kas vis dėlto abejoja savo transporto priemone, jiems noriai pagalbos ranką pasiruošęs ištiesti karnavalo idėjos autorius,  šalia Trakų, Jovariškių kaime, gyvenantis A. Gedvilas.
Karnavalo dalyviams šiais metais bus įsteigtos nominacijos už linksmiausią įgulą, netikėčiausią, taip pat išskirtinę bei keisčiausią vandens transporto priemonę. Vyks vertinimo konkursas, kuris paskatins neribotos fantazijos ir galimybių įgulas pasistengti nustebinti tiek vertinimo komisija,  tiek gausiai apžvalgos aikštelėje priešais Trakų salos pilį susirinkusius žiūrovus.
„Šiais metais planuojame sulaukti dvigubai daugiau dalyvių. Dalis jų išskirtiniai mūsų svečiai, kaip plaukiojantis hidrolėktuvas bei žmogus – vandens raketa. Taip pat žiūrovus pasistengs nustebinti narų pasirodymas. Atvyks įvairių radijo bangomis valdomų modelių klubų atstovai. Trumpai sakant, šventė rengiama pačiai įvairiausiai“, – akcentavo karnavalo organizatorius Antanas Gedvilas.
Žiūrovus kviečiame į Galvės laivų karnavalą birželio 6 dieną, 20 val. į Trakų apžvalgos aikštelę priešais Trakų salos pilį. Ir tai dar ne viskas – po jo lauks dar viena staigmena. Apie dvi valandas truksiantį karnavalą tęs ne mažiau įspūdingas, unikalus  šviesos ir muzikos šou „Trakų legendos“ Galvės ežere ir ant Trakų pilies sienų. Su šventės „Trakų vasara –2014“ programa galite susipažinti http://www.trakai.lt/index.php?1766850990,  www.trakai.lt, www.trakai-visit.lt
Galvojate prisijungti prie karnavalo su įdomia idėja, susisiekite su organizatoriais:

Plaukiojančių laivų registracija
Trakų turizmo informacijos centras
Tel./faks. (8 528) 51 934
Mob. 8 672 09 476
El. paštas: trakaiTIC@is.lt

Ana Gornova
Tel. 8 528 55557
El.paštas: ana.gornova@trakai.lt

Idėjos ir pasiūlymai
Antanas Gedvilas
Mob.tel. 8 685 59630
El.paštas: antanas.gedvilas@zebra.lt

Trakų rajono
savivaldybės informacija
Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto