Užpildyti „Misija Sibiras’14” registracijos anketą liko savaitė!

Nuotrauka

Atsakyti į jaunimo pilietiškumą ir patriotiškumą ugdančio projekto „Misija Sibiras’14” atrankos anketos klausimus liko vos savaitė. Kol organizatoriai ragina nedelsti, praėjusių metų dalyvių karta drąsina ir atskleidžia savo sėkmės receptą. Registracija baigiasi gegužės 12 dieną.

Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ devintus metus organizuojama jaunimo iniciatyva „Misija Sibiras“ kasmet pritraukia kelių šimtų visame pasaulyje gyvenančių lietuvių dėmesį.  Patekti į šią vasarą lietuvių tremties ir kalinimo vietas lankysiančią jaunimo ekspediciją galima tinklalapyje www.misijasibiras.lt užpildžius projekto dalyvio anketą. Tam liko vos savaitė.

„Atėjo metas, kai prieš keletą savaičių startavusioje „Misija Sibiras’14” atrankoje skaičiuojame paskutiniąsias dienas. Netrukus bus atskleista ir tiksli šios vasaros ekspedicijos kryptis. Tad delsti laiko nebelieka. Dabar pats tinkamiausias laikas visam šalies ir užsienyje gyvenančiam Lietuvos jaunimui pasiryžti savo valstybei padovanoti kilnų žygdarbį. Tai projektas, dovanojantis galimybę prieš save išvysti beatsiveriančias bekraštes galimybes ir suteikiantis naują impulsą “, – teigia labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

„Misija Sibiras’14” dalyvio anketą užpildyti ir dalyvauti atrankoje į šį projektą gali kiekvienas. Jokio amžiaus, išsilavinimo, gyvenamosios vietos ar bet kokio kito cenzo paprasčiausiai nėra. Tereikia noro, užpildytos dalyvio anketos ir degti motyvacija šią vasarą praleisti prasmingai!

Projektą „Misija Sibiras’14” šiemet pirmyn veda šūkis „Istoriją rašome mes!“. Juo Lietuvos jaunimas kviečiamas ne tik prisiimti atsakomybę už teisingą ir prasmingą tautos istorijos įamžinimą, tačiau taip pat ir skatinti jaunąją kartą domėtis savo šalies praeitimi ir iš čia pasisemti įkvėpimo bei pilietiškumo.

Tai, kad pirmasis atrankos etapas anaiptol nėra didžiulis iššūkis, prarysiantis daugybę laisvo laiko ar pareikalausiantis pernelyg daug valios ar pastangų, patvirtina ir praėjusiais metais projekto atranką sėkmingai įveikę „Misija Sibiras’13” ekspedicijos dalyviai.

„Tapti projekto „Misija Sibiras’14” dalyviu paprasta – tereikia užpildyti dalyvio anketą. Kaip tai padaryti teisingai, geriausiai žino kiekvienas besistengiantis įveikti anketos klausimus. Čia prieš paprastus ir nuoširdžius atsakymus visiškai nublanksta tai, kad galbūt mokykloje nesisekė rusų kalba ar ilgiausias žygis tęsėsi iki autobusų stotelės“, – tvirtina „Misija Sibiras’13” dalyvė Ieva Matulevičiutė.

Lietuvių tremties ir kalinimo vietas Tiumenėje praėjusią vasarą taip pat aplankęs Justinas Marcinka priduria, kad sėkmės atrankoje negarantuoja nei šiai anketai skirtas laikas, nei atsakymų išsamumas. Svarbiausia esą išlikti nuoširdžiam ir nestokoti motyvacijos.

„Pirmąkart pildydamas anketą užtrukau savaitę. Čia stengiausi pabrėžti gerąsias savo savybes, akcentuoti pasiekimus ir žinias. Buvau savo darbu labai patenkintas ir tuomet tikrai labai norėjau patekti į šį projektą, tačiau nepatekau. Turėjau metus laiką apmąstyti tai, kas galbūt man sutrukdė vykti su ekspedicija. Šiame projekte nereikia įmantriai sudėtų sakinių ar daugybės laiko. Pakaks laisvos valandėlės. Ir, žinoma, noro.“, – pažymi jis.

Projektas „Misija Sibiras“ gyvuoja tik žmonių gerumo dėka. Gerus ir kilnius darbus remiantis bei palaikantis aukojimo portalas „Aukok.lt“ ketvirtus metus iš eilės kviečia visus tapti šio kilnaus projekto dalimi. Čia projektui galima paaukoti neribotą sumą. O dabar prisidėti prie projekto „Misija Sibiras‘14“ galima ir dar paprasčiau. Tiesiog paėmus savo telefoną ir numeriu 1405 išsiųsti trumpąją SMS žinutę su tekstu 1175. SMS žinutės kaina 5 Lt (auka – 3,75Lt)

„Misija Sibiras“ tai jau devintus metus labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ organizuojamas jaunimo pilietiškumą bei patriotiškumą ugdantis projektas. Nuo jo vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Naujienos iš interneto