- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Šokių šventė „D-day“

gfgfhhj [1]

Balandžio 25d. Lentvario jaunimas smagiai paminėjo Tarptautinę šokių dieną. Ši diena Lentvaryje minima jau ketvirtus metus. Penktadienio pavakarę  visi  šokių  mylėtojai  rinkosi  senojoje Lentvario kino salėje. Į šventę atvyko jaunimo  šokių grupės iš Trakų, Vilniaus bei Lentvario. Visi džiaugėsi puikia  pavasrio diena bei galimybe pabendrauti, pažiūrėti vieni į kitus, pasikeisti patirtimi.

Šių metų  D day šventę pradėjo  lentvariečiai – grupė „A tm“ (vad.Agata Nedvecka), kuri  gyvuoja  ketvirtus metus ir kol kas nesiruošia sustoti. Anot, grupės dalyvių, šokiai – jų variklis,scena – šventovė, viena kitai artimos draugės, šokėjos nesistengia konkuruoti – svarbiausias dalykas joms – gauti malonumą iš šokių, sulaukti palaikymo, tobulėti ir augti kartu, bendromis pastangomis. Draugiška  „A tm“ grupė visada lydima žiūrovų ovacijų. Nemažiau  karštais aplodismentais buvo sutikti šventės vedėjai- Eugenijus Kornyšovas  bei  Agata Nedvecka.  Šventės metu vedėjai  trumpai  priminė  šokio istoriją bei paminėjo, kad  pirmieji šokiai buvo atliekami be muzikos, tik pagal ritmą, o Europoje vienas iš pirmųjų šokį (chorea) aprašė Homeras savo „Iliadoje“. Taip pat  buvo prisimintas  gatvės  šokio pradininkas – Don Campbell, kurio  gimtinė – JAV. Nuo gatvės šokių atsiradimo  laikų praėjo daugiau nei 30 metų  ir tęsiasi iki mūsų dienų. Šokių kultūra  plečiasi, atsiranda jos naujų formų bei  naujų  atlikėjų. Šiemet  ir mūsų  šokių šventėje pasirodė nauji dalyviai iš Lentvario bei Vilniaus. Tai Lentvario I-os vid.mokyklos šokių grupė „Dance art“, vad.Agnės Sinkevičiūtės. Tai merginų kolektyvas, susikuręs 2013m. rugsėjį. Nors kolektyvas dar jaunas, bet jau yra dvi šokių grupės. Repertuaro asortimentas platus, nuo liaudies iki pramoginių šokių, taip pat nepamirštamas ir šiuolaikinis šokis. Kolektyvo merginos trykšta energija, džiaugsmu ir dideliu noru šokti. Taip pat pirmąjį kartą „D day“ šventėje pasirodė Vilniaus šokių studija „M2“, vad.Monika Šalčiūtė. Studija susibūrė prieš vienerius  metus. Kolektyvas ne tik šoka Show dance stiliumi, bet ir intensyviai sportuoja.  Dar vienas jaunų merginų kolektyvas atvyko į šventę – tai Vilniaus studijos „ANT“ grupė „7MOnkeys“. Prieš ketverius  metus susikūrusi grupė,jau pirmose varžybose laimėjo 1 vietą ir po džiugios pergalės sekė kitos. Grupės dalyvės lyg šeima. Dėl tokių gerų santykių,  viena kitą  jaučia šokant, kas padeda siekiant puikių rezultatų. Grupė vadovaujama žymaus choreografo Dainiaus Žebrausko (Skruzdeliukas) bei Violetos Taraškevič. Draugiškai šventės dalyvius sveikino ir svečiai iš Trakų – grupė „Yzy“, vadovas – Mindaugas Gustas. Yzy – tai Trakų koncertinis šokių kolektyvas, gyvuojantis jau kelis metus ir koncertuojantis įvairiuose renginiuose, geriausiai pažystamas iš kiekvienais metais rengiamų žiemos ir vasaros flashmob’ų, suvienijančių šokėjus ir šokio mylėtojus iš Trakų, Lentvario ir Vilniaus. Šokis tikrai vienija bei pritraukia ne tik šokančius, bet ir dainuojančius. Šiais metais  šokių mylėtojams dainavo jauna atlikėja  įvairių konkursų ir  švenčių  dalyvė Elžbieta Oleškevič.

Daina, šokis ir daug jų gerbėjų  sutelkė  šventė „D day“, kurią organizavo Lentvario kultūros rūmai. Tikimės, kad kitamet ši jaunimo šventė bus dar gausesnė bei sulauks didesnio palaikymo ir paramos. Šiemet esame dėkingi už paramą Trakų rajono savivaldybės tarybos narei  Editai Rudelienei, už  techninę pagalbą  dėkojame Lentvario seniūnijai, Trakų kultūros rūmų specialistui Vladui Banuševičiui, už šventės įgarsinimą Tomui Ochmanui.

 

Viktorija  Šamatovičienė