Trakuose vyks jau antrus metus rengiamas tarptautinis pusmaratonis

Gegužės 11 dieną  Trakuose vyks jau antrus metus organizuojamos tarptautinės bėgimo varžybos „General Financing“ Trakų pusmaratonis. Debiutiniame sporto renginyje dalyvavo apie 1300 sporto profesionalų ir mėgėjų iš viso pasaulio – suskaičiuota, jog pusmaratonyje dalyvavo net 12 valstybių bėgikai.
Šių metų Trakų pusmaratonyje, skirtame paminėti 10 metų Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, varžytis bus galima ne tik ištvermės sporto mėgėjams – tradiciškai laukia šiaurietiškojo ėjimo varžybos, šeimos ir jų atžalos gali dalyvauti 1 km komandiniame ir vaikų bėgimuose. Tiems, kuriems 10 ar 21 km kol kas per rimtas iššūkis, savo jėgas siūloma išmėginti 5 km nuotolyje. Visi renginio dalyviai, sėkmingai kirtę finišo liniją, bus apdovanoti specialiai Trakų pusmaratoniui sukurtais atminimo medaliais.
Šiemet renginio, atgaivinusio bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje, trasa bus dar greitesnė ir įdomesnė. Kaip ir prieš metus, dalyviai bėgdami matys nuostabaus grožio Trakų pilies peizažą, tačiau pastačius naują tiltą vietoje 4 ratų po 5 km reikės įveikti 2 ratus po kiek daugiau nei 10 km.
Trakų pusmaratonio bėgikai startuos ir finišuos pačiame Trakų miesto centre – Trakų ir Karaimų gatvių sankirtoje. Bėgimo varžybų trasa drieksis Totoriškių, Lukos ir Galvės ežero pakrantėmis. Renginio pradžia – 10 val.
Dėl šio renginio kai kuriose Trakų miesto gatvėse nuo 7 iki 15.30 val. bus ribojamas eismas, todėl miesto gyventojai, planuojantys gegužės 11 dieną  išvykti į kelionę nuosavu transportu, raginami iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės išvykimo galimybėmis. Primename, kad gegužės 11-ąją taip pat vyksta Lietuvos Respublikos  prezidento rinkimai, tad apie saugų eismą, jo ribojimus bei parkavimo galimybes Trakuose įspėjame iš anksto. Su eismo schemomis galite susipažinti Trakų rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.trakai.lt
Trakų pusmaratonio organizatoriai renginio dalyviams bei žiūrovams siūlo į Trakus atvykti nuo Vievio pusės (greitkelio Vilnius – Kaunas), o automobilius statyti tik leistinose vietose bei rekomenduojamose automobilių statymo aikštelėse.
Trakų pusmaratonio metu įvairios pramogos lauks ir miestelėnų bei renginio svečių. Kol bėgikai bandys savo ištvermę ir jėgas vaizdingoje trasoje, vyks ekologiškų priemonių namų buičiai pristatymas, konsultacijos su dermatologu ir žaidimai. Pakilią šventinę Trakų pusmaratonio nuotaiką kurs ir iš Panevėžio atvykę „Modernaus dainavimo studijos“ auklėtiniai.
Šiemet Trakų pusmaratonio dalyviams bus sudaryta galimybė savo atžalas palikti privataus ugdymo įstaigos „Mini darželiai“ priežiūroje. Į laikiną darželį bus priimami 2–8 metų amžiaus vaikai, o juos prižiūrės edukologinį išsilavinimą ir darbo patirtį šioje srityje turinčios auklėtojos.

Kūno kultūros ir
sporto centro informacija

Naujienos iš interneto