Narystės ES 10-mečio išvakarėse – žvaigždžių koncertas Vilniaus Katedros aikštėje

2014 m. balandžio mėn. 30 d. 18.30 val. Vilniaus Katedros aikštėje vyks Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 10-mečiui skirtas šventinis koncertas „ESame“. Iškilmes pradės ir sveikinimo kalbą sakys Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Koncertą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

„Prieš 10 metų įvykusi didžiausia, precedento neturinti ES plėtra buvo ne tik rimtas iššūkis naujoms valstybėms narėms, bet ir suteikė stabilumo, ekonomikos augimo bei saugumo garantą visam regionui. Per dešimtmetį Europos Sąjungoje Lietuva ne tik sustiprėjo, išaugdama „naujokės“ rūbą, bet ir tapo patikima, dinamiška, aktyvia partnere sprendžiant Europos ateities klausimus,“ – sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė dr. Natalija Kazlauskienė.

Šventinis koncertas vyks toje pačioje vietoje, kur prieš dešimt metų Lietuva džiaugėsi narystės ES pradžia.

Koncerto programoje – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (dirigentas prof. Gintaras Rinkevičius), Kauno valstybinio choro (vadovas prof. Petras Bingelis), žymių operos ir populiariosios muzikos atstovų atliekami kūriniai.

Koncerte dalyvaus Vytautas Labutis (saksofonas), dainininkai Joana Gedmintaitė, Kostas Smoriginas jaunesnysis, Laima Jonutytė, Tomas Povilionis, Evelina Sašenko, Česlovas Gabalis ir Povilas Meškėla.

Muzikos kūrinius jungs 10 trumpų įsimintinų vaizdo pasakojimų apie Lietuvos  žmones, 10 metų puoselėjančius „ESame“ vertybes.

Katedros aikštėje laukiame vilniečių ir miesto svečių, kurių patogumui bus įrengtas 1000 sėdimų vietų parteris.

Daugiau informacijos: http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/28042014_esame_10_lt.htm

Spaudos ir informacijos skyrius

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje

Gedimino pr. 16, LT-01103 Vilnius

Tel: +370 5 2313186

Fax: +370 5 2313192

Naujienos iš interneto