Parodoje atgijo Trakų Vokės ir Lentvario dvarai

1

Balandžio 16 d. – gegužės 21 d. viešojoje įstaigoje „Trakų Vokės dvaro sodyba“ (Žalioji a. 3, Vilnius) eksponuojama menininko Ojaro Mašidlausko akvarelių kūrinių ciklas „Nuo Trakų Vokės iki Lentvario“. Trakų Vokės dvaro sodyba bei Lentvario dvaras yra išskirtiniai dėl savo istorijos ir dėl architektūrinio paveldo. Kiekvienas Trakų Vokę iškart tapatina su dvaro sodyba ir dabartine jos situacija. Menininkas neabejingas Trakų Vokės dvaro sodybai ir Lentvario dvarui tarsi bandė priminti kokie jie buvo, koks gyvenimas virė aplink juos ir taip siekė žmonėms parodyti, kad objektai vėl gali būti pilni gyvybės ir veiksmo.
Ojaras Mašidlauskas – aktyvus įvairiapusis menininkas, analizuojantis rutinos elementų svarbą bei subjektų poreikių klausimus. Dalis menininko kūrybos tarsi socialinio gyvenimo iliustracija lengvai identifikuojamuose objektuose, kurių dėka primenamos būtos ir sukuriamos nebūtos istorijos žiūrovui. O. Mašidlausko kūrybinė iniciatyva ryškiausiai matoma Trakų Vokėje. Joje galima rasti menininko skulptūrų, instaliacijų. 2013 metais buvo išleista menininko knyga „Dvarvietė dailininko akimis“, kurioje pristatyta dailininko kūrybinis kelias, raida, temų įvairovė ir augimas.
Parodoje „Nuo Trakų Vokės iki Lentvario“ pristatomas 2014 metais sukurtų akvarelinių darbų ciklas, kuriame atsispindi Trakų Vokės bei Lentvario dvarų gyvenimas apsuptas architektūrinio paveldo. Kiekvienas kūrinys turi savo tikrą vietą ir vaizduoja menininko atmintyje esančius unikalius prisiminimus. Daugumos vaizduojamų realių objektų net nėra likę. Akvarelės lengvumas ir detalių gausa skatina stabtelėti ir išgyventi perteiktas situacijas.
Ojaras Mašidlauskas kurdamas šį ciklą siekė sukurti tokią atmosferą, kuri primintų istoriją ir keltų susidomėjimą tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Kiekvienas nesusipažinęs su Trakų Vokės dvaro sodyba, Lentvario dvaru ir jų istorijomis yra laukiamas viešojoje įstaigoje „Trakų Vokės dvaro sodyba“ kur galėsite susipažinti su menininko kūriniais, su architektūriniu paveldu, jo istorija.

Naujienos iš interneto