Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Trakuose

Artėjant šv. Velykoms, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Trakuose, kur dalyvavo etnografinėje popietėje ir margučių dažymo dirbtuvėse.

Trakų kultūros centre surengtoje margučių šventėje Prezidentė kartu su vietos bendruomene vašku margino kiaušinius, taip pat kūrė margučius iš popieriaus ir molio, rišo verbas, išbandė pynimą iš vytelių, domėjosi etnografinių žaislų kūrimo tradicijomis.

„Margučiai – vienas gražiausių Velykų simbolių. Lietuviškos marginimo tradicijos ir raštų įvairovė nustebina kiekvieną. Kurdami margučius ir dalindamiesi jais mes dovanojame vienas kitam gerumo, džiaugsmo ir stiprybės. Tegul pavasario ir atgimimo šventė pradžiugina kiekvienus namus“, – sakė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, šiais metais šv. Velykos yra ypatingos. Skirtingų konfesijų tikintieji atgimimo ir gyvybės šventę šį kartą švenčia tuo pačiu metu. Daugiakultūrė Trakų bendruomenė yra susitelkimo ir tolerancijos pavyzdys. Svarbu, kad aktyvūs vietos žmonės padeda išsaugoti lietuviškas tradicijas bei amatus ir perduoda žinias jaunajai kartai.

Prezidentė pasveikino Trakų bendruomenę su artėjančiomis šv. Velykomis ir palinkėjo visiems laimės, stiprybės ir pozityvios energijos.

Naujienos iš interneto