oficialus „Misija Sibiras’14” atrankos startas!

Nuotrauka (2)

Tinklalapyje www.misijasibiras.lt jau veikia „Misija Sibiras’14” dalyvio anketa. Kilniausia jaunimo iniciatyva prasideda šiandien!

Lietuvoje ir užsienio šalyse gyvenančiam jaunimui atėjo metas ryžtis  padovanoti savo šaliai žygdarbį: atrasti ir aplankyti vietas, liudijančias mūsų tautos ir valstybės stiprybę, bei pagerbti ir įamžinti atminimą tų, kurie nesulaukė progos pasidžiaugti mūsų laisve. Iki projekto „Misija Sibiras“ liko paskutinis žingsnis.

„Nuo šiandienos iki pat gegužės 12 dienos tinklalapyje www.misijasibiras.lt veiks „Misija Sibiras’14” dalyvio anketa. Ją užpildyti ir dalyvauti atrankoje gali kiekvienas. Amžiaus, gyvenamosios vietos, išsilavinimo ar bet kokio kito cenzo arba apribojimų dalyvauti atrankoje paprasčiausiai nėra. Tradiciškai itin aktyviai dalyvauti kviečiame užsienyje gyvenančius lietuvius. Tai neeilinė galimybė įrodyti, kad esame vieninga ir savo istorinę atmintį puoselėjanti tauta“, – teigia projektą „Misija Sibiras“ organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

Pasak jo, atsakymai į anketos klausimus atskleis dalyvių motyvaciją, norą ir ryžtą dalyvauti jau devintus metus vykstančiame projekte. Geriausiai šiuos uždavinius išpildę pretendentai bus kviečiami dalyvauti antrajame atrankos etape – bandomajame žygyje, vykstančiame paskutinį gegužės savaitgalį. Žygio metu kandidatai į „Misija Sibiras’14” ekspedicijos narius savo stiprybę ir atkaklumą išbando keliasdešimt kilometrų žygiuodami Lietuvos istorijoje pėdsaką palikusiais takais.

„Pretendentai į lietuvių tremties ir kalinimo vietas šią vasarą lankysiančią ekspediciją šiemet ypač kviečiami pasidalinti savo šeimos, giminės istorija bei su ja susijusiomis nuotraukomis, dokumentais, laiškais, genealoginiu medžiu, prisiminimais ir kita. Projektą „Misija Sibiras’14” šiemet pirmyn vesšūkis – „Šiandien istoriją rašome mes!“. Tai didžiulė atsakomybė tiksliai ir nuosekliai įamžinti istorinius faktus, neleisti jiems nugrimzti užmarštin, atrasti mūsų tautos ir valstybės istoriją iš naujo.“ – pažymi A. Marcinkus.

„Misija Sibiras’14” anketojespustelėjus specialią nuorodą bus galima paaukoti norimą sumą, kuri atstos atrankos dalyvio mokestį. Net ir 1 Lt auka leis dalyvio anketai dalyvauti atrankoje. O visos surinktos lėšos bus skirtos ekspedicijos išlaidoms padengti. (pervestos pinigų sumos dydis neturės jokios įtakos dalyvių atrankai).Gerumas – tai impulsas leidžiantis jaunimui judėti pirmyn.

„Akivaizdu, kad vis daugiau jaunų žmonių supranta apie šiame projekte slypinčias gyvenimiškas pamokas. Jau vien dalyvavimas projekto atrankoje ugdo kantrybę ir atkaklumą, mat toli gražu ne visiems pavyksta iš pirmo karto patekti į ekspedicijos galutinę sudėtį. Ir pats tą patyriau: pildžiau anketą tris metus iš eilės, kol galiausiai pasiekiau savo tikslą. Todėl skatinu šių metų atrankos dalyvius kruopščiai pildyti savo anketas, tačiau jeigu jos visgi ir neįveiks atrankos – jokiu būdu nenusivilti ir nepraleisti sekančios galimybės!“, – teigia „Misija Sibiras’13” dalyvis Matas Kasperavičius.

Gerus ir kilnius darbus remiantis bei palaikantis aukojimo portalas „Aukok.lt“ jau ne pirmus metu kviečia visus tapti šio kilnaus projekto dalimi. Čia projektui galima paaukoti neribotą sumą. O dabar prisidėti prie projekto  „Misija Sibiras‘14“ galima ir dar paprasčiau. Tiesiog paėmus savo telefoną ir numeriu 1405 išsiųsti trumpąją SMS žinutę su tekstu 1175. SMS žinutės kaina 5 Lt (auka – 3,75Lt)

Jau devintus metus vykstantį jaunimo pilietiškumą bei patriotiškumą ugdantį projektą  „Misija Sibiras“  organizuoja labdaros ir paramos fondas „Jauniems“.  . Nuo jo vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su keliomis dešimtimis ten gyvenančių lietuvių.

Naujienos iš interneto