Vilniaus mokyklų mėgėjų šachmatų lygos finalas

2014 m. Vilniaus miesto tarpmokyklinės mėgėjų šachmatų lygos nugalėtojai – J.Basanavičiaus progimnazijos šachmatininkai

Balandžio 6 d. (sekmadienį), Vilniaus Baltupių progimnazijoje įvyko 2014m. Vilniaus miesto tarpmokyklinės mėgėjų šachmatų lygos finalinis etapas.  Šiais metais startavusi Vilniaus miesto tarpmokyklinė mėgėjų šachmatų lyga sulaukė ne tik aktyvių, bet ir stiprių šachmatininkų.

Mėgėjų šachmatų lygos finaliniame etape, dalyvavo 16 Vilniaus miesto mokyklų, suskirstytų į A (aukštesniąją) ir B (žemesniąją) lygas, o kiekvienos mokykloskomandąatstovavo4 dalyviai. Jaunieji šachmatininkai kovėsi prie lentų dėl teisės vadinti save nugalėtojų komanda ir tuo pačiu iškovoti taurę mokyklai. Turnyro dalyviai varžėsi 5 ratų šveicariška sistema su 15 min laiko kontrole kiekvienam žaidėjui.

A_lygos_nugal-tojai2

Nuo pat finalo pradžios buvo aišku, jog kiekviena sužaista partija bus svarbi ne tik kiekvienam žaidėjui, komandai, bet ir galutiniam turnyro rezultatui.Tad po sudėtingų ir didelio susikaupimo, energijos reikalaujančių kovų išaiškėjo, jog 2014 m. A lygos nugalėtojais tapo J.Basanavičiaus progimnazijos moksleiviai, surinkę 9 taškus iš dešimties galimų (keturis kartus jie įveikė savo varžovus ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis). Antrąją ir trečiąją vietas A lygoje atitinkamai iškovojo Šeškinės pradinės ir Balsių pagrindinės mokyklų moksleiviai. B lygos vienvaldžiais nugalėtojais pripažinti Šeškinės vidurinės mokyklos jaunieji šachmatininkai, kurie savo priešininkus įveikė visus penkis kartus. Antrąją ir trečiąją vietas B lygoje atitinkamai iškovojo Vilkpėdės darželio-mokyklos ir Žiburio pradinės mokyklos atstovai. Galutinė turnyro rikiuotė pateikiama žemiau:

A lyga (aukštesnioji)

  1. J.Basanavičiaus progimnazija;
  2. Šeškinės pradinė mokykla;
  3. Balsių pagrindinė mokykla;
  4. M.Daukšos vidurinė mokykla;
  5. Jeruzalės vidurinė mokykla;
  6. M.Mažvydo progimnazija;
  7. Baltupių progimnazija;
  8. Vytės Nemunėlio pradinė mokykla.

Var-yb-_akimirkos3

turnyro_atidarymas

Var-yb-_akimirkos2turnyro_atidarymas2

Detaliau su A lygos rezultatais galima susipažinti čia:
http://www.chess-results.com/tnr130100.aspx?lan=1

B lyga (žemesnioji)

  1. Šeškinės vidurinė mokykla;
  2. Vilkpėdės darželis-mokykla;
  3. Žiburio pradinė mokykla;
  4. Taikos progimnazija;
  5. Antakalnio progimnazija;
  6. Tuskulėnų vidurinė mokykla;
  7. Gerosios vilties vidurinė mokykla;
  8. Vyturio pradinė mokykla.

Detaliau su B lygos rezultatais galima susipažinti čia:
http://www.chess-results.com/tnr130101.aspx?lan=1

Sveikiname visus Vilniaus miesto tarpmokyklinės mėgėjų šachmatų lygos finalinio etapo dalyvius su komandiniais ir individualiais laimėjimais, Kauno šachmatų federacija dėkoja tėveliams už ištvermę bei Vilniaus miesto Baltupių progimnazijai ir jos direktoriui Viktorui Blinovui už sudarytas sąlygas pravesti šio sostinės miesto tarpmokyklinės mėgėjų šachmatų lygos net tik finalinį etapą, bet ir atkrentamąsias šachmatų varžybas.

Kontaktinis asmuo:
Donatas Pilinkus
Kauno šachmatų federacijos prezidentas
Tel. 8620 68487
El.p. info@kaunaschess.org

Naujienos iš interneto