Laimi modernios technologijos ir galvijininkystės plėtra

Šį balandžio 3 d. vakarą Žalgirio arenos amfiteatre kartu su ,,AgroBalt2014” aukso medaliais ir diplomais iškilmingai apdovanoti ir pirmą kartą parodos metu surengto ,,Geriausiojo pieno ūkio“  ir ,,Geriausiojo mėsos ūkio“ konkurso laureatai.

 

Žemės ūkio ministro prof. Vigilijaus Juknos iniciatyva, siekiantformuoti patrauklų gyvulininkystės sektoriaus įvaizdį šalyje ir užsienyje, gyvulininkystės diegti ūkiuose mokslo laimėjimus ir inovacijas, tobulinti ūkinių gyvūnų veislininkystės sistemą, rengiantis  parodai ,,AgroBalt 2014“, pirmą kartą organizuotas konkursas „Geriausiasis 2013 m. pieno ūkis“ ir „Geriausiasis 2013 m. mėsos ūkis“.

Pienininės galvijininkystės plėtra ir produktyvumas

Konkurso nominacijai „Geriausiasis 2013 m. pieno ūkis“ laimėti paraiškas pateikė 10 pieninės gyvulininkystės ūkių: Adelės Adamonienės ūkis, Petro Aukštikalnio ūkis, Dalios Ėmužytės ožkininkystės ūkis, Kubilių ŽŪB, Lukšių ŽŪB, Padovinio ŽŪB, Papilės ŽŪB, Ramutės Razmienės ūkis, Upytės eksperimentinis ūkis, ŽŪB „Draugas“.

Daugiausia balų surinko Petro Aukštikalnio pieno ūkis už sėkmingą pieninės galvijininkystės vystymą. Jis nominuotaskaip „Geriausiasis 2013 m. pieno ūkis“.

II vietą laimėjo Papilės žemės ūkio bendrovė už sumanų ir kruopštų darbą siekiant gerų pieninės galvijininkystės produktyvumo rodiklių.Bendrovei teko ir nominacija „Geriausiasis 2013 m. pieno ūkis“.

III vieta atiteko Adelės Adamonienės ūkiui už indėlį diegiant modernias technologijas pieninės galvijininkystės ūkyje, taip pat ir nominacija „Geriausiasis 2013 m. pieno ūkis“.

Visi laureatai apdovanoti žemės ūkio ministro prof. V. Juknos padėkos raštais.

Pirmoji vieta – už mėsinės galvijininkystės vystymą

Konkurso nominacijai „Geriausiasis 2013 m. mėsos ūkis“ laimėti paraiškas pateikė 5 mėsinės gyvulininkystės ūkiai: Viliaus Grušausko ūkis, Kristinos Martinėlienės ūkis, UAB „Atkočių agroservisas“, UAB „Šeduvos avininkystė“, ŽŪB „Gražionių bekonas“.

Susumavus rezultatus daugiausia balų surinko Kristinos Martinėlienės ūkis. Ji apdovanota žemės ūkio ministro padėkos raštu „Už sėkmingą mėsinės galvijininkystės vystymą” ir nominacija „Geriausiasis 2013 m. mėsos ūkis“.

II vietos laimėtojas Viliaus Grušausko ūkis žemės ūkio ministro padėkos raštu apdovanotas už limuzinų veislės mėsinių galvijų populiarinimą ir nominacija „Geriausiasis 2013 m. mėsos ūkis“.

III vieta atiteko UAB „Atkočių agroservisui. Ši įmonė žemės ūkio ministro padėkos raštu apdovanota už šarolė veislės mėsinių galvijų veislininkystės kryptingą vystymą ir nominacija „Geriausiasis 2013 m. mėsos ūkis“ apdovanoti“.

Žemės ūkio ministras prof. V. Jukna labai džiaugėsi konkursu, kuris formuoja palankią aplinką gyvulininkystės ūkiamsplėtoti, kuria patrauklų gyvulininkystės sektoriaus įvaizdį šalyje ir užsienyje. Sveikindamas laureatus, ministrasatkreipė dėmesį, kad konkurse labiausiai buvo atsižvelgiama į mokslo laimėjimų ir inovacijų diegimą ūkiuose. V. Jukna dėkojo ir laureatams, ir visiems dalyvavusiems konkurse už nelengvą triūsią šiame Lietuvai itin svarbiame sektoriuje ir linkėjo, kad sektųsi įgyvendinti visus kūrybinius sumanymus, kurie palengvintų darbą ir leistų pasiekti didesnio ūkininkavimo efektyvumo.

Naujienos iš interneto