„AgroBalt“ aukso medaliai: pridėtinė vertė rinkoje, produkto žinomumas

Aukščiausias darbo įvertinimas, kokybės garantas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkoje, puiki reklamos priemonė – taip kalbama apie tarptautinės žemės ūkio ir maisto pramonės parodos „AgroBalt“ medalius. 1995 metais gimusi graži tradicija apdovanoti geriausius parodos eksponatus gyva ir šiandien. Kas taps geriausiais iš geriausiųjų ir pasidabins „AgroBalt 2014“ aukso medaliais bei diplomais paaiškės  pirmąją parodos dieną – balandžio 3 d.

 

Įmonės jau spėjo įvertinti šio apdovanojimo svarbą ir pridėtinę vertę rinkoje. Konkursą laimėjusieji eksponatai žymimi specialiu ženklu „AgroBalt 2014“ parodos laureatas“, o laureatų sąrašas skelbiamas visose žiniasklaidos priemonėse. Jau daug metų medalių atvaizdai labai sėkmingai naudojami reklamuojant produktus. Vartotojai puikiai žino, kad jais pažymėta tik aukščiausios kokybės produkcija.

Šiemet konkursui gali būti teikiami visų šalių dalyvių eksponatai: maisto produktai, tautinio paveldo (ne maisto), jaunojo maistininko idėjos, veisliniai gyvuliai bei žemės ūkio technika, kurių kokybei įrodyti ar įvertinti nereikia specialios ekspertizės ar papildomų laboratorinių tyrimų. Eksponatus vertins autoritetinga komisija, kurią sudarys net 4 ekspertų grupės.

Renkant geriausius maisto eksponatus komisija vertins jų sudėtį, maistinę vertę, technologinius ypatumus, juslines savybes, prekinę išvaizdą, gamybos ekologiškumą, vartotojų atsiliepimus ir kt. Panašūs kriterijai galios ir renkant šauniausią jaunojo maistininko idėją, tiesa, čia itin svarbi taps kūrybinė idėja (paprasta, naudinga, įdomu, originalu). Vertinant tautinio paveldo produktus bus kreipiamas dėmesys, ar gaminimo būdas perduodamas iš kartos į kartą, ar produktai gaminami ne mažiau kaip 100 metų, ar naudojamos senosios technologijos (įrankiai, padargai), ar produktai gaminami išsaugant gaminio unikalias tradicines savybes bei sudėtį, ar produktas šalyje paplitęs ir pan. Žemės ūkio technikos kategorijoje itin svarbūs įvairių bandymų rezultatai, atitiktis agrotechniniams reikalavimams. Veislinių gyvūnų kategorijoje dėmesys kreipiamas į bendrą gyvūno išvaizdą, produktyviąsias ir reprodukcines savybes ir pan.

Eksponatas ,,AgroBalt“ parodos medaliu gali būti pažymėtas tik vieną kartą. Jau įvertintas medaliu, produktas gali būti pakartotinai teikiamas konkursui tik tuo atveju, jeigu jo savybės (išvaizda, sudėtis, kiti kokybės rodikliai) buvo iš esmės pagerintos. Tokiu atveju turi būti pateikta išsami informacija apie atliktus pakeitimus.

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA

Viešųjų ryšių skyrius

tel. (8~5) 239 12 74, faks.  (8~5) 239 12 12

http://www.zum.lt/      el. paštas ingac@zum.lt

Naujienos iš interneto