Suvienykime jėgas ir kurkime klestinčią Lietuvą!

Kultūros paveldo departamentas (toliau – Departamentas) sveikina visus Lietuvos piliečius su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena ir kviečia švęsti šią esminę valstybės istorijos datą nestokojant pasididžiavimo Lietuvos laimėjimais ir tvirto pasiryžimo toliau kurti klestinčią ir vieningą valstybę.

Gedimino pilies bokstas_aut. E. Stoniene

 „Kas kartą minėdami valstybingumo atkūrimą turime progą susimąstyti apie valstybę amžiaus pradžioje sukūrusią ir 1990-aisiais atkūrusią žmonių valią, ryžtą ir kūrybinę energiją. Kaip žinoma, Lietuvos nepriklausomybė buvo atkurta remiantis tik tarpukario valstybingumo tradicija ir okupacijos nepripažinimu. Šis genialus valstybės kūrėjų ėjimas vis naujoms tautos kartoms yra ir neblėstantis pavyzdys, jog turime drąsiai kurti ateitį rasdami atramos taškus savo praeityje“ – teigė Departamento direktorė Diana Varnaitė.

 Jos teigimu, žvelgdami į sėkmingą Sąjūdžio kelią menančius Lietuvos, o pirmiausiai Vilniaus objektus – Mokslų akademiją, Seimą, Rašytojų namus, A. Mickevičiaus paminklą, Arkikatedrą – turėtume pajusti pamokančią vienybės ir susitelkimo dvasią. Lietuviškame charakteryje glūdi neretai dideliems tikslams tikrove virsti trukdantis uždarumas. Tačiau lemtingais momentais Lietuva visada sugebėdavo jį pakeisti vieningu bendradarbiavimu.

 „Būtent bendradarbiavimas šiandien yra labai reikalingas didelių ambicijų stokojančiai Lietuvai. Sujungti praeities šaltinius – istoriją, papročius, materialųjį paveldą – su šiandienos iššūkiais, suvienyti valstybės sektoriaus, verslo, visuomenės jėgas visur, kur galima tą padaryti vietoje kliūčių vieni kitiems kūrimo. Tai „darbotvarkė“, kurios Lietuvos sukakties proga norime palinkėti visiems šalies piliečiams“ – sveikinimu dalinosi D. Varnaitė.

Naujienos iš interneto