- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Ar Lentvario miestas turi šeimininką?

Vienas iš Lentvario netvarkytų šaligatvių [1]
Vienas iš Lentvario netvarkytų šaligatvių

 

Šaligatvio ardymas Bažnyčios gatvėje [2]
Šaligatvio ardymas Bažnyčios gatvėje

 

Trečiadienį, vasario 26 d., Lentvario mieste, Bažnyčios gatvėje, bendrovės „Lemminkainen Lietuva“ darbininkai ardė šaligatvį. Praeivių dėmesį patraukė neūkiškumas.     Neseniai šioje gatvėje paklotos šaligatvio plytelės buvo ardomos su ekskavatoriumi. Matėsi nemažai sutraiškytų plytelių. Tarp praeivių buvo ir seniūnaitė Ona Stasiulionienė. Ji paskambino seniūnui Vytui Rukšėnui ir jis pažadėjo atvažiuoti ir įsiaiškinti. Ona piktinosi, kad seniūnijos darbuotojams reikia dažnai parodyti kur yra netvarka Lentvaryje, tarsi patys negali išeiti iš kabinetų ir pasižvalgyti po miestą.
Vykdant Bažnyčios gatvės rekonstrukciją jau daug kokybiškų šaligatvio plytelių buvo sunaikintos, pasak rekonstrukciją vykdančių darbuotojų, jos buvo atiduotos perdirbimui. Tačiau ne paslaptis, kad vakarais paliktas plyteles išsiveždavo ir gyventojai.
Lentvario mieste labai daug nesutvarkytų šaligatvių ir šias, kokybiškas plyteles galima buvo panaudoti miesto šaligatvių tvarkymui. Bet tai galima būtų padaryti, jeigu Lentvaryje būtų tvarkingas šeimininkas.
Skambinome  Trakų rajono savivaldybės Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio  plėtros skyriaus vyriausiajam specialistui, Lentvario miesto gatvių rekonstrukcijos darbų koordinatoriui Povilui Ramanauskui. Paklaustas kokia bendrovė ardo Bažnyčios gatvės šaligatvį ir kodėl niokojamos kokybiškos šaligatvio plytelės? Povilas Ramanauskas atsakė: „Parašykite raštiškai, atsakysime“. Paaiškinus jam, kad šaligatvio plytelės reikia skubiai gelbėti, nes bus sunaikintos, P. Ramanauskas tarsi papūga vėl pakartojo: „Parašykite raštiškai, atsakysime“.
Paskambinome į bendrovę „Lemminkainen Lietuva“, kuri vykdo Bažnyčios rekonstrukcijos darbus ir pasidomėjome: „Kodėl naikinamos šaligatvio plytelės? Šios bendrovės projekto vadovas Vytas Čepanonis mums paaiškino, kad projekte numatyta išardytas plyteles priduoti perdirbimui, kaip statybos atliekas.
Trakų rajono savivaldybės paklausiame  raštiškai: kodėl niokojamos rekonstruojamų Lentvario gatvių kokybiškos šaligatvio plytelės ir kodėl jos nepanaudojamos Lentvario miesto šaligatvių tvarkymui? Gautą atsakymą atspausdinsime laikraštyje „Trakų žemė“.

Kęstutis Petkūnas,
Autoriaus nuotr.