Antikonstitucinis Tautinių mažumų įstatymo projektas skinasi kelią Vyriausybės koridoriuose

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime narys, Šešėlinis švietimo ir mokslo ministras Valentinas Stundys teigia, kad antikonstitucinis Tautinių mažumų įstatymo projektas, parengtas Kultūros ministerijos, skinasi kelią Vyriausybės koridoriuose.

„Panašu, kad Lenkijos premjero raginimas pateikti „gerų žinių“ apie tautinių mažumų reikalus vyriausybių vadovų susitikimui yra reikšmingas mūsų valdžiai. Būtų jau ne apmaudu, bet nesuprantama, jei į Seimą patektų toks projektas, kuris įteisintų dvikalbystę, paneigdamas konstitucinį lietuvių kalbos statusą“, – sako V. Stundys.

Anot jo, TS-LKD atstovai yra įregistravę alternatyvų Tautinėms bendrijoms ir mažumoms save priskiriančių asmenų apsaugos įstatymo projektą. Jis parengtas įgyvendinant Konstitucijoje įtvirtintas vertybes bei atsižvelgiant į Tautinių mažumų apsaugos pagrindų principus. Projektas pagrįstas pamatine demokratinių valstybių teisine tradicija, siekiančia asmenims sudaryti sąlygas puoselėti savo tapatybę bei integruotis į visuomenę, gerbiant valstybės teritorinį vientisumą bei nacionalinį suverenitetą.

 

Ugnė Naujokaitytė

Kontaktams:

Seimo TS-LKD frakcijos narys

Valentinas Stundys

Tel.: 8 698 42159

Valentinas.stundys@lrs.lt

Naujienos iš interneto