- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Signatarų atminimas – įpareigojimas ginti Lietuvos laisvę

DSC_9673 [1]
Nuotraukų autorius R. Dačkus

Penktadienis, vasario 14 d. (Vilnius). Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios akto signatarų artimiesiems perdavė gėlių, kurios bus padėtos ant Lietuvos Valstybės atkūrimo aktą pasirašiusių signatarų kapų.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog signatarų atminimas įpareigoja mus besąlygiškai ginti laisvę ir būti atsakingiems už savo valstybę.

„Į Vasario 16-osios parašą kiekvienas signataras įspaudė savo Tėvynės viziją – kovojančios, nepriklausomos, išdidžios, nepalenkiamos, savos Lietuvos. Jis liudija, kad prieš nieką mums nebereikia lenktis ir turime būti atsakingi tik savo sąžinei, protėvių garbei bei vaikų ateičiai“, – sakė šalies vadovė.

Vasario 16-ąją Prezidentės gėlių kompozicijos taip pat bus padėtos ant Nepriklausomybės Akto signataro dr. Jono Basanavičiaus kapo, ant kenotafo Vasario 16-osios akto signatarams, nužudytiems Sibiro platybėse, Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui atminti, taip pat ant signataro Jono Vileišio kapo.

DSC_9724 [2]

Šiemet minimos tarpukario Lietuvos Prezidento Antano Smetonos 140-osios gimimo ir 70-osios mirties metinės. Taip pat minimos Nepriklausomybės Akto signatarų Stepono Kairio, Petro Klimo, Donato Malinausko, Aleksandro Stulginskio, Jurgio Šaulio, Kazimiero Stepono Šaulio ir Jono Vailokaičio gimimo ar mirties metinės.

 

Prezidentės spaudos tarnyba