- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Visais metų laikais aktuali šunų priežiūros problema

CIMG6460 [1]

Atkreipiam dėmesį, kad pavasarėjant aštrėja šunų priežiūros klausimai. Daugelis gyventojų elgiasi neatsakingai laikydami keturkojus draugus. Pamirštame gyvūnų laikymo daugiabučiuose taisykles http://www.trakai.lt/index.php?563749005, kurių nesilaikymas užtraukia administracinę baudą.
Daugiausia problemų kelia palaidi šunys. Šuo nekaltas, kad savininkas netvarkingas, negerbia jo ir aplinkinių gyventojų. Seniūnija gauna daugybę nusiskundimų dėl minėtų pažeidimų.
Vasario 12 d. surengto reido metu, išnagrinėti keli gyventojų nusiskundimai, dėl daugiabučiuose laikomų šunų. Patikrinta, kaip nuosavų namų šeimininkai tvarkosi su savo augintiniais. Reido metu, Lentvario PN NRPVG specialistė Viktorija Jurčenko, Trakų r. sav. Administracijos soc. Paramos ir sveikatos apsaugos sk. soc. paslaugų ir sveikatos poskyrio sav. sanitarijos inspektorė Giedrutė Stanišauskienė ir Lentvario seniūnijos vyr. specialistė Vida Brazionienė  įspėjo Lauko, Smėlio, Vilniaus, Žaliosios gatvės nuosavų namų gyventojus dėl netinkamai prižiūrimų ir už  nuosavo sklypo ribų lakstančių šunų.
Pavasaris ypatingas metas, šunų rujos metu pasistenkite, kad šuo neturėtų galimybės pasprukti iš namų, pasirūpinkite, kad augintinis nekeltų rūpesčių aplinkiniams gyventojams. Eidami pasivaikščioti uždėkite augintiniam antsnukį. Pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju apie elgesį su keturkoju rujos metu.

Vida Brazionienė,
Lentvario seniūnijos vyr. specialistė

 

PR

Auginantiems šunis gali būti aktualus kokybiškas šunų maistas [2]