- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Tel Avive pristatytas Lietuvos turistinis potencialas

Įspūdinga gamta ir daug žalumos, dažni lietūs ir gaivūs orai – dalykai, labiausiai viliojantys karščių nualintus Izraelio turistus atvykti į Lietuvą. Vasario 11 d. Valstybinio turizmo departamento ir Lietuvos ambasados Izraelyje surengtą Lietuvos turizmo galimybių pristatymą Tel Avive aplankė arti 100 Izraelio turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovų. Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. R. Balnienė pristatė Lietuvos turizmo galimybes, išplėtotas sveikatinimo paslaugas, unikalų šalies žydišką paveldą ir Lietuvos inicijuotą pasaulinį virtualų maršrutą „Gintaro kelias“. Džiaugėsi, kad renginio išvakarėse, vasario 10 d., oficialaus susitikimo metu Izraelio turizmo ministras Uzi Landau patvirtino, jog Izraelis taip pat jungiasi prie pasaulinio „Gintaro kelio“ ir bus jau 14-oji šalis šio unikalaus projekto žemėlapyje.

„Šįkart pajutome jaunosios Izraelio kartos išaugusį susidomėjimą Lietuva ir jos sostine, kurortais, naktinio gyvenimo naujovėmis, pramogomis, interneto sparta, prieinamumu ir net lietumi, kadangi jau šiuo metų laiku oro temperatūra Tel Avive dieną įkaista iki 28 laipsnių karščio. Be to, nuo praėjusių metų rudens Tel Avivą ir Vilnių jungia nauji tiesioginiai skrydžiai, keleivius vasarą skraidinsiantys net keturis kartus per savaitę. Kelionė į Vilnių trunka 3 su pusę valandos. Patogus susisiekimas bei patrauklus turizmo paslaugų kokybės ir kainos santykis – didžiulis potencialas Izraelio turistų srautams į Lietuvą augti,“ – sako VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Birštono merė ir Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė Nijolė Dirginčienė susirinkusiuosius supažindino su poilsio galimybėmis Lietuvos kurortuose ir kurortinėse teritorijose. Didelio svečių dėmesio sulaukė žinomo turizmo temomis rašančio Izraelio žurnalisto Omri Galperin įspūdžiai iš kelionių po Lietuvą bei Lietuvos turizmo verslo atstovų parengtikonkretūs pasiūlymai turistams.

Renginio metu Izraelio turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovai galėjo ne tik degustuoti gintaro arbatos, gintaro trauktinės ar obuolių sūrio su gintaro rūgštimi, bet ir išmėginti gintaro smilkalus, kremą bei kitus gintaro produktus.

Daugiau informacijos:
Edita Gaigalienė

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos
Atstovė spaudai
Gedimino pr. 38, Vilnius
Tel. +370 7 066 4967
Mob.tel. +370 6 161 7476
Edita.Gaigaliene@tourism.lt
www.tourism.lt

Lėktuvo bilietai [1]