Apvalaus stalo diskusija „Visuomenės požiūris į teismus“

P1490615
Šiandien, Vasario 7 d.,  Trakų rajono apylinkės teisme vyko apvalaus stalo diskusija „Visuomenės požiūris į teismus“, kurioje apsilankė aštuoni Trakų rajono savivaldybės seniūnai ir septyni Elektrėnų savivaldybės seniūnai.

Į teismą atvykusiems svečiams Trakų rajono apylinkės teismo pirmininkė Jolanta Malijauskienė pristatė teismą ir supažindino su teismo aktualijomis. Teisėjo padėjėja Irma Sanvaitytė ir raštinės vedėja Diana Božičkienė svečiams aprodė teismo patalpas – teismo posėdžių sales, vaiko apklausos kambarį, laikino sulaikymo kamerą, biblioteką – muziejų, archyvą, taip pat svečiai apsilankė teisėjų darbo kabinetuose, pabendravo su teismo personalu. Teismo atstovai taip pat svečiams papasakojo apie tai kaip vyksta teismo posėdžiai nuo 2014 m. sausio 1 d. panaikinus protokolus civilinėse bylose, apie Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą „E.teismas.lt“ ir atsakė į gausius svečiams rūpimus klausimus. Diskusijos metu buvo apsikeista nuomonėmis dėl visuomenės požiūrio į teismų darbą bei būdus kaip galima būtų ugdyti teisinį visuomenės auklėjimą.

Diskusijos pabaigoje visi apvalaus stalo diskusijos dalyviai padėkojo teismui už parodytą iniciatyvą bei pabrėžė, kad tokie švietėjiški susitikimai yra labai naudingi, padedantys žmonėms suprasti teisinius procesus ir pažinti teismo darbą. Taip pat seniūnai pažymėjo, kad jie yra arčiausiai savo bendruomenės problemų ir greičiausiai bei sparčiausiai sužino apie jų bendruomenėje kylančias gyventojų problemas, todėl mano, kad tikslinga būtų šią gražią diskusijų tradiciją tęsti ir ateityje.

Informaciją pateikė:

Irma Sanvaitytė

Trakų rajono apylinkės teismo

teisėjo padėjėja, atstovė spaudai

El. p. irma.sanvaityte@teismas.lt

Tel. (8 528) 53 970

Naujienos iš interneto