Valstybinę šventę švęskime kitaip – išradingiau.

UntitledBandom! Valstybinę šventę švęskime kitaip – išradingiau. Jungiesi?

Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Trakų kultūros rūmai kviečia rajono gyventojus valstybės atkūrimo dieną – vasario 16-ąją švęsti kitaip – išradingiau. 2014 m. vasario 14-17 dienomis Trakų rajone bus vykdoma graži, kiek neįprasta iniciatyva „Aš tikrai myliu Lietuvą“.

Kviečiami visi: Trakų rajono mokyklos, seniūnijos, bendruomenės dalyvauti iniciatyvoje, papuošiant savo miestą Lietuvos simboliu – trispalve. Šį kartą raginame trispalve išryškinti kitaip – pasiuvus, pagaminus įvairaus dydžio rankų darbo širdutes, kuriomis papuošime kiekvieno iš miestų, miestelių, kaimų pagrindinių gatvių medžių kamienus.

Tikime, kad ši iniciatyva bus puiki pagarbos, meilės ir ištikimybės savo šaliai – Lietuvai, simbolis, ugdantis ir palaikantis mūsų pilietiškumą. Trispalves širdeles gaminame iki 2014 m. vasario 14 d., o po to, einame į savo teritorijos gatves bei „rengiame“ šiuo metu šąlančius medžius.

Kita akcijos dalis – jaunimo šokiai (diskoteka) – „Mylim lietuvišką dainą ir šokį“, prisidėsiantys prie turiningo jaunimo laisvalaikio praleidimo rajone. Kviečiame organizuoti lietuvišką diskoteką jaunimui savo seniūnijose. Trakų kultūros rūmuose diskoteka vyks 2014 m. vasario 14 d. – tarptautine pripažintos meilės dienos vakare – 18 val. Renkame komandą, savanorius ir visus, kam rūpi jaunimo užimtumas prisidėti prie organizatorių – padėti rengti lietuviškus jaunimo šokius.

Trečioji dalis – trispalvių juostelių akcija. Šias simbolines dovanas, sekmadienį (vasario 16-ąją), rajono gyventojams dalins jaunimas (savanoriai), kaip ženklą, primenantį mums visiems svarbią datą bei praskaidrinantį kiekvieno sutiktojo nuotaiką. Mieste gimsta naujos tradicijos!

Ši akcija bus matoma ne tik rajono gyventojams, bet ir visai Lietuvai. Rezultatai (nuotraukos, filmuota medžiaga ir kt.) bus siunčiami Lietuvos respublikos prezidentei D. Grybauskaitei, kaip įrodymas, kad mūsų rajonas nebijo naujovių ir šalia tradicinių minėjimų, į valstybines šventes žvilgtelėjo kiek kitaip – išradingiau.

Kilus klausimams, bei norintiems prisidėti, kreiptis į:

Viliją Babarskienę (Trakų kultūros rūmų l. e. p. direktorė) tel. (8 528) 55 299 arba Eveliną

Kislych (Jaunimo reikalų koordinatorė), tel. 864666793, el. p.: evelina.kislych@trakai.lt

Nepraleiskime progos!

Evelina KISLYCH

Naujienos iš interneto