Prezidentė palinkėjo olimpiečiams garbingai atstovauti Lietuvai

DSC_5649

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išlydėjo Lietuvos olimpiečius į XXII žiemos olimpines žaidynes, kurios įvyks vasario 7 – 23 d. Sočyje.

Prezidentė sportininkams įteikė Lietuvos trispalvę, palinkėjo sėkmės ir tvirtybės siekiant sporto laimėjimų bei garsinant Lietuvos vardą.

„Lietuvos vėliava – tai mūsų vienybės simbolis. Visa Lietuva stebės Jūsų pasirodymus ir kartu jaudinsis dėl Jūsų sėkmės. Aukštai iškelkite trispalvę ir ryžtingai priimkite olimpiados iššūkius. Linkiu Jums daug stiprybės, atkakliai ir veržliai siekti savo tikslo, garbingai atstovauti Lietuvai!“, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad pirmą kartą žiemos olimpiadoje Lietuvai atstovaus 9 atletai. Pasak Prezidentės, tai rodo, jog Lietuvoje populiarėja žiemos sportas ir auga nauja sportininkų karta.

Į Sočį išvyksta dailiojo čiuožimo pora Deividas Stagniūnas ir Izabella Tobias, kuriai už nuopelnus Lietuvai Prezidentė išimties tvarka suteikė mūsų šalies pilietybę. Taip pat – biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia. Kalnų slidinėjimo rungtyse dalyvaus Rokas Zaveckas ir Ieva Januškevičiūtė. Agnė Sereikaitė rungsis greitojo čiuožimo takelyje.

Olimpiadoje pirmieji, jau vasario 8 dieną, startuos slidininkė Ingrida Ardišauskaitė ir biatlonininkas Tomas Kaukėnas.

DSC_5679
Nuotraukos – R. Dačkus

 

Prezidentės spaudos tarnyba

 

Naujienos iš interneto