Lentvario vaikų dienos centre – Kalėdiniai džiaugsmai

Mūsų didelis gražus būrys

Kalėdos – tai didžiausio stebuklo metas, kai Dievas nužengė taip arti žmogaus būties. Jis pats tapo žmogumi ir perkeitė mūsų ateities perspektyvą, suteikdamas amžinojo gyvenimo viltį. Su šia viltimi Lentvario parapijos „Carito“ vaikų dienos centras „Akimirka“ mažais, bet labai širdį paliečiančiais žingsniais, keliavo link šv. Kalėdų. Gruodžio 18 d. dalyvavome Lentvario bažnyčioje 24 valandas vykusioje Švč. Sakramento Adoracijoje su apmąstymais, giesmėmis. Nors mūsų centrui, kaip didelės parapijinės šeimos dalelei, skirtas laikas buvo vėlyvas – nuo 23 val. iki 1 val. nakties, pabūti Kristaus artumoje atėjo net 16 dienos centro vaikų su mamomis. Buvo gera visiems kartu dėkoti Dievui už visą, ką turime, melstis už mūsų šeimas, už dienos centro remėjus ir geradarius. Šios adoracijos metu mus lydėjo mintis iš Popiežiaus Pranciškaus kreipimosi pasaulio šeimoms „Jėzus mus kviečia: ateikite pas mane visi… aš jus atgaivinsiu, „kad Jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“ (Jn 15,11)“. Džiaugdamiesi, kad galėjome nors trumpas 2 valandas būti tik per žingsnį nuo Švenčiausiojo Sakramento, ruošėmės šv. Kalėdų šventei.

Kalėdų laikotarpiui besitęsiant, gruodžio 27 d. surengėme Karnavalą. Ši šventė Lentvario vaikų dienos centre vyksta kasmet. Pasipuošę retro stiliaus apdarais linksmai šokome „rock and roll‘o“ ritmu. Šį žaidimų, šokių ir linksmų pokštų pilną renginį surengti padėjo ilgametė dienos centro „Akimirka“ savanorė Agata, jai talkininkavo savanorė Indrė ir šokių grupė „ATM“. Už tai jiems esame labai dėkingi. Į Karnavalą su dovanomis atvyko Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Vitalija Burdienė bei VDC „Akimirka“ rėmėjai iš „Havy Logistics“ įmonės. Trakų rajono savivaldybė kasmet dovanoja vaikams saldžias dovanėles, šiemet – ir didelę eglę – šakotį. Taip pat UAB „HAVI Logistics“ atvyko ir su dovanomis kiekvienam vaikui ir su dideliu tortu visiems. Be galo džiaugiamės, kad šiemet atsirado naujų įmonių, šeimų ir pavienių asmenų, kurie dalinosi savo gerumu, dovanomis dienos centrui bei asmeniškai vežė dovanas daugiavaikėms, vargingai gyvenančioms šeimoms.

Dėkojame visiems žmonėms, dalyvavusiems „Carito“ akcijoje „Gerumas mus vienija“, kurios metu surinktos aukos bus reali pagalba organizuojant vaikų kasdieninę veiklą.

Taip pozityviai nusiteikę peržengėme 2014 metų slenkstį ir tikimės, kad ir toliau galėsime liudyti, jog Kristus yra čia pat, su mumis ir Jo mylinti ranka nuolat veda mūsų dienos centrą „Akimirką“ Jam geriausiai žinomais, kartais sunkiais, kartais džiugiais, bet visada prasmingais keliais.

Diana Jacevič,

Dienos centro socialinė darbuotoja

Mūsų didelis, gražus būrys

 

Naujienos iš interneto