- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Įžiebimo šventė

P1050540 [1]
Ansamblis „Šilinukai“

Kai metų virsmas pasiekia gruodį, o tamsa užleidžia savo vietą plintančiai šviesai – ateina slaptinga Kalėdų naktis, nešdama ramybę, meilę ir viltį… Kalėdinės šventės prasmę geriausiai atskleidžia Kalėdų eglutė. Todėl daugumoje šalių miestuose ir miesteliuose žiebiama ši pagrindinė Kalėdų šauklė. Lentvaryje taip pat tradiciškai žiebiama eglė. Kasmet organizatoriai stengiasi organizuoti nuotaikingą ir džiaugsmingą eglutės šventę, kuri būtų prasminga bei įsimintina. Šiemet, gruodžio 13 d. šventė buvo itin spalvinga. Rengėjai džiaugėsi vėl sugrįžę į tradicinę eglutės vietą – Bažnyčios gatvę, prie parapijos namų, kuri gražiai renovuojama. Žiūrovai ir atlikėjai džiaugėsi gan didele erdve, kurioje vyko ne tik nuotaikinga šventinė programa, bet ir kalėdinė prekyba. Ypač buvo džiugu įžiebti gyvą eglutę, augančią po Lentvario kleb., teol. lic. Gintaro Petronio langais, kuris kartu su Lentvario seniūnu Vytu Rukšėnu įžiebė Kalėdų simbolį.

Įžiebimo šventė buvo pilna spalvų, muzikos ir nuoširdžių Trakų rajono savivaldybės administracijos bei tarybos narių, LR seimo narių sveikinimų. Visi svečiai ir žiūrovai buvo pakviesti paklausyti ir pamatyti gražią pasaką apie tai, kaip atsirado žemėje keturi metų laikai. Šventės dalyviai dainavo pavasario, vasaros, rudens ir žiemos dainas, šoko šokius. Pasaką pasakojo vedantieji, Vilniaus kolegijos studentai – Eugenijus Kornyšovas bei pasakos personažas Magas – Rolandas Janaudis. Keturių metų laikų fėjas vaidino ir dainavo Kamilė Kiudulaitė, Vilma Kudrevičiūtė, Rimantė Ingelevičiūtė, Karolina Dausinatė. Savo dainelėmis visus linksmino Lentvario vaikų darželio „Šilas“ ansamblis „Šilinukai“ (vad. I. Okuškienė), Trakų r. kultūros rūmų duetas „Šypsenėlė“ (vad. R. Ingelevičiūtė), o smagiais šokiais visus šildė grupė „A tm“ (vad. A. Nedvecka). Labiausiai buvo laukiama šventės žvaigždė – Asta Pilypaitė, kuri savo puikiomis dainomis džiugino ir jauną, ir seną.

P1050662 [2]
Asta Pilypaitė

Šventės rengėjai – Lentvario seniūnija, seniūnas Vytas Rukšėnas ir Trakų r. KR Lentvario padalinys, administratorė Viktorija Šamatovičienė nuoširdžiai dėkoja renginio rėmėjams – Trakų rajono savivaldybei, TŪB „Nemuno banga“, UAB „Statybų bazė“, UAB „Elektros pasaulis“, UAB „Vejonas“, kavinei „Lentvario svetainė“, taip pat geriesiems šventės padėjėjams Kristinai Glinevičienei, Aivarui Trainovičiui, Rimai Buivydienei, Vidai Brazionienei, Alinai Daudienei, Jolantai Kiudulienei.

Nuoširdžiai visus sveikiname su šventėmis ir linkime Čarlzo Dikenso žodžiais „Laimingų, laimingų Kalėdų, kurios gali mus sugrąžinti į vaikystė [3]s dienas, senam žmogui [4] priminti jo jaunystę ir nukelti keliauninką prie jaukaus židinio tyliuose namuose.“

 

Viktorija Šamatovičienė

Jolantos Kiudulienės nuotr.