Įvyko tarptautinis projektas jaunimo rankomis

1
Tarptautinių mainų projekto dalyviai

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija baigia vykdyti „Veiklus jaunimas“ programos tarptautinių mainų projektą „Change it“. Projektas įtraukė po 9 jaunuolius iš Graikijos, Rumunijos, Turkijos ir Lietuvos. Tarptautinių mainų tema – patyčios.

Projektas pradėtas vykdyti nuo šių metų vasario pirmos dienos. Visą šį laikotarpį vyko aktyvus bendradarbiavimas tarp partnerių iš jau minėtų šalių. Projektas nuo pradžių buvo vykdomas Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos buvusių ir esamų mokinių bei jaunimo iš Trakų rajono pastangomis. Ir tai buvo tikrai nelengva užduotis jaunuoliams, kadangi pirmame projekto vykdymo etape su partneriais visą laiką reikėjo komunikuoti, tai yra suderinti busimų mainų kiekvieną smulkmeną. O tuo labiau tai reikėjo daryti anglų kalba.

1493172_720899054589584_1807274194_n
Tarptautinių mainų projekto dalyviai

Patys mainai vyko rugsėjo 1–11 dienomis. Tai galima būtų vadinti antru projekto etapu. Jo metu jauni žmonės iš ankščiau minėtų šalių buvo atvykę į Lietuvą ir apgyvendinti mokymų centre „Daugirdiškės“. Čia jie turėjo įvairių neformalaus ugdymo užsiėmimų, kurių pagalba buvo gilinamasi į mainų temą – patyčios. Užsiėmimus vedė tiek jaunuoliai, kiek jie sugebėjo pagal savo jėgas, tiek mokymų vadovas.

Pasibaigus mainams prasidėjo trečias projekto etapas: vertinimas bei gautų rezultatų sklaida. Šio etapo metu kiekviena šalis partnerė pristatinėjo įvykusius mainus savo šalyse. Taip pat supažindino su „Veiklus jaunimas“ programa, kuri finansavo visą projektą.

 

Tomas Davidovič

Gretos Vaisėtaitės nuotr.

Naujienos iš interneto