Naujais besikuriančiai savanorių komandai liejamas tvirtas pagrindas

2013 m. gruodžio 9 dieną būrys Lentvario Jaunimo Centro (toliau JC) savanorių išvyko į Aukštadvaryje esančią sodybą „Pas Bielinius“. Joje vyko JC darbuotojų Eugenijos Snitkovos ir Akvilės Budreckytės organizuotas renginys „Savanorių mokymai“.

Tris dienas jaunimas ne tik linksmai leido laiką, bet ir intensyviai mokėsi. Naujieji JC savanoriai turėjo galimybę geriau vienas kitą pažinti ir pasiruošti bendradarbiavimui. Šįkart mokymuose dalyvavo tik merginos, tad netrūko nei juoko, nei ašarų.

Buvo sudarytas trijų dienų planas, paskirstytos pareigos, JC darbuotojos pirmiausia atsižvelgė į mūsų norus, tad patys sprendėme ką norėtume veikti. Pirmąją dieną užrašėme ko tikimės mokymų metu, ko bijome, susikūrėme savo taisykles, kad visi jaustųsi gerai ir maloniai būdami drauge. Vėliau darėme įvairius metodus, kurie padėjo atskleisti draugų sugebėjimus. Susikūrėme „idealų savanorį“, mokėmės to, ko kiekvienam mūsų trūko būti tokiu savanoriu. Daug sužinojome apie neformalųjį ugdymą, savanoriui būtinas kompetencijas, komandinį darbą, komforto, streso ir panikos zonas. Išmokome įveikti savo baimes, kalbėti viešai, reikšti savo nuomonę, galvoti kūrybiškai bei sumaniai.

Prieš išvažiuojant aptarėme artėjančius renginius, vyksiančius JC, naujus projektus, kelių mėnesių planą, išreiškėme savo idėjas. Pasiskirstėme pareigas ir atsakomybes, daug išmokę ketinam viską įgyvendinti realiai.

Namo važiavome labai nenoriai, bet puikiai nusiteikę, geriau pažinę vienas kitą. Šie mokymai padėjo atsikratyti savo baimių, praplėsti komforto zoną, išreikšti save, mokytis iš savo klaidų. Stengsimės įgytas žinias taikyti praktiškai, nes ne tik sugalvojome daug naujų idėjų, praskaidrinsiančių mūsų miesto gyvenimą, bet ir sužinojome kaip kuo paprasčiau ir kokybiškiau jas įgyvendinti. Komandinio darbo pastangomis, kūrybišku mąstymu ir neišsenkančiais jaunimo resursais galime viską!

Mokymus finansavo Jaunimo reikalų departamentas pagal atvirų jaunimo centrų programą “Tobulėkime kartu”.

Adrija Naskauskaitė,

Lentvario jaunimo centro savanorė

Naujienos iš interneto