Sėkmingai užbaigtas Lentvario šiaurinės dalies šilumos tiekimo sistemos modernizavimo projektas

20131113_091209_iranga
Biokuro katilas, kuris pradės veikti šios savaitės pabaigoje ir gamins didžiąją dalį šilumos dujinei katilinei palikdamas tik rezervinę funkciją. Nuotraukoje aplink katilą statoma katilinė. „Prienų energijos“ nuotr.

Dar nepaspaudus žiemos speigams UAB „Prienų energija“ baigė svarbią dalį Lentvaryje vykdomo šilumos gamybos iš biokuro ir šilumos tiekimo sistemos pertvarkymo projekto, siekiant miesto šiaurinės ir pietinės dalies centralizuoto šilumos tiekimo sistemas sujungti į vieną bendrą sistemą. Projektu „Lentvario miesto šiaurinės dalies centralizuoto šilumos tiekimo sistemos modernizavimas“ (NR. VP2-4.2-ŪM-02-K-02-040) buvo modernizuoti susidėvėję magistraliniai šilumos tinklai nuo miesto šiaurinėje dalyje Ryto g. 5 esančios katilinės, pastatyti nauji šilumos tinklai Klevų alėjoje. Rekonstrukcijos ir tinklų statybos metu buvo naudojami iš anksto pramoniniu būdu izoliuoti vamzdžiai, pasižymintys ypač gera šilumos izoliacijos kokybe, leidžiančia eksploatacijos metu ženkliai sumažinti šilumos nuostolius.

„Siekiant, kad projekto įgyvendinimas duotų kuo geresnį rezultatą ir šiluma gyventojus pasiektų kuo efektyviau, šiam projektui panaudojome nestandartinio storio šilumos izoliacijos pramoniniu būdu izoliuotus, o 25 mm storesniu šilumos izoliacijos sluoksniu dengtus vamzdžius. Toks sprendimas leis dar papildomai 18 procentų sumažinti šilumos nuostolius lyginant su standartinio storio šilumos izoliacija“, sakė bendrovės vadovas Vaidas Povilėnas.

Įdiegta moderni vamzdyno monitoringo sistema, kurioje panaudoti du stacionarūs pažeidimų nustatymo detektoriai padės laiku ir tiksliai nustatyti gedimus bei leis sumažti eksploatavimo išlaidas.

Trasų rekonstrukcija ir dviejų atskirų šilumos tinklų Lentvaryje sujungimas į vieningą tinklą padidins šilumos tiekimo patikimumą Lentvario miesto vartotojams, kadangi bendra miesto šilumos tiekimo sistema turės du šilumos gamybos šaltinius (šiaurinė ir pietinė katilinės). Vamzdynų su gera šilumos izoliacija panaudojimas leis sumažinti šilumos nuostolius tinkluose, o tai mažins ir gamybos sąnaudas šilumos gamybai. Pabaigus biokuro katilinės statybos projektą, bus maksimaliai naudojamas pigesnis kuras – medienos skiedra.

Projekto rangovas UAB „Klaipėdos inžinerinių tinklų statyba“ darbus atliko per du etapus. Pirmajame etape buvo rekonstruota ir modernizuota 498 metrai magistralinio šilumos tiekimo tinklo, o antrajame etape rangovas Klevų alėjoje sumontavo 725 metrus naujo magistralinio šilumos tiekimo tinklo.

Projektui įgyvendinti buvo skirta 3 930 402, 24 Lt, iš jų 1 576 545, 00 Lt sudarė Europos Sąjungos paramos lėšos.

„Europos Sąjungos paramos galimybių panaudojimas šilumos ūkio modernizavimui leidžia perpus pigiau įgyvendinti projektus, didinančius gamybos efektyvumą, taupančius pagamintą šilumą bei naudojančius mažiau kuro. Tik taip galime įgyvendinti projektus, kurie dabar ir ateityje leis mažinti šilumos kainos naštą ne tik Lentvario, bet ir viso Trakų rajono vartotojams“ – kalbėdamas apie Lentvaryje vykdomas šilumos ūkio pertvarkas, sėkmingu projekto užbaigimu pasidžiaugė bendrovės vadovas.

Daugiau informacijos:

Vaidas Povilėnas,

UAB „Prienų energija“ direktorius

Tel +370 319 60219

v.povilenas@e-energija.lt

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

PR

Kokybiški, efektyvūs ir pažangūs tiekimo sistemų projektai nebūtų sėkmingai įgyvendinti be efektyvaus tiekimo planavimo. Tiekimo planavimas apima visus pagrindinius projekto procesus, pavyzdžiui, prekių tiekimą projekto įgyvendinimui, sutarčių valdymą, vamzdynų užsakymą, transportavimą ir kt. Šio projekto rezultatas – šiluma pasiekia efektyviau pasiekia miesto gyventojus, o eksploatacijos metu sumažinami šilumos nuostoliai.

Naujienos iš interneto