Tarptautinis tinklinio turnyras „Auksinis ruduo“ dovanojo ir bendravimo džiaugsmą

DSC_0089
Tarptautinio tinklinio turnyro „Auksinis ruduo“ dalyviai

Lapkričio 16 dieną Senųjų Trakų Andžejaus Stelmachovskio pagrindinėje mokykloje vyko tarptautinis moterų tinklinio turnyras „Auksinis ruduo“. Šią sporto šventę organizavo Trakų kūno kultūros ir sporto centras, Renata Kviklienė ir Reda Kontorovičienė.

Savo jėgas tinklinio aikštelėje išbandyti susirinko penkios tinklininkių komandos: Trakų, Lentvario, Elektrėnų, Vilniaus G7 ir Kijevo. Nuoširdaus Lietuvos Respublikos ambasados Ukrainoje rūpesčio ir verslininko Vido Krukausko pagalbos dėka, antrą kartą į Lietuvą atvyko ir Ukrainos sostinės Kijevo Raiffeisen Bank Aval moterų tinklinio komanda. Sportininkės dar kartą apžiūrėjo Trakus, aplankė pilį, pasivaikščiojo Vilniaus senamiesčio gatvelėmis ir niekaip negalėjo atsižavėti Lietuvos žmonėmis, gamta, istorija, kultūra bei tvarka miesto gatvėse – tai svečiams paliko neišdildomus įspūdžius.

Turnyro atidarymo metu sveikinimo žodį tarė turnyro organizatorė R. Kviklienė. Ji pasidžiaugė, kad tai penktas rudeninis turnyras, kuris buvo pradėtas R. Kontorovičienės 70-ojo jubiliejaus proga. Dabar Redai 75-eri, o ji vis dar tokia pati energinga, trykštanti entuziazmu ir žaidžia tinklinį. Trakų kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Jonas Liesys pasveikino visas į turnyrą susirinkusias moteris, palinkėjo sėkmės, o R. Kontorovičienei įteikė Trakų kūno kultūros ir sporto centro padėką už nuolatinį dalyvavimą Trakų rajono sporto gyvenime, tinklinio propagavimą ir sporto renginių organizavimą.

Padėkos įteiktos ir R. Kviklienei bei Stanislovui Klepackiui, kuris jau daug metų teisėjauja Trakų rajono tinklinio varžybose. Šiltų žodžių jubiliatei negailėjo visų komandų dalyvės, o kijevietės paruošė ypatingą dovaną – padainavo nuostabią dainą apie mamą. Viso turnyro metu sportininkes bei žiūrovus linksmino ir gerą nuotaiką skleidė Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos šokėjos. Dalyvių energijai išblėsti neleido didžėjus Tomas, malonias turnyro akimirkas fiksavo Meida.

Apie jubiliatę trumpai

R. Kontorovičienė pradėjo dirbti Trakuose nuo 1963 metų. Kai 1969 metais persikėlė gyventi į Trakus, pradėjo užsiimti ir sportine veikla. Nuo 1970 metų dalyvavo Trakų rajono organizacijų sporto žaidynėse, ilgą laiką atstovavo Trakams lengvosios atletikos, daugiakovės respublikinėse varžybose, respublikinės „Žalgirio“ draugijos vasaros žaidynių tinklinio varžybose.

Nuo 1993-ųjų pradėjo burti tinklinio entuziastes, iš kurių didesnė dalis sportuoja komandoje iki šiol. R. Kontorovičienė myli ne tik sportą, bet ir gamtą. Ji nuo 1986 metų visuomeniniais pagrindais atstovauja Lietuvos gamtos draugijos Trakų bendrijai, o 2011 metais išrinkta šios bendrijos pirmininke.

DSC_0069
Viena iš tarptautinio tinklinio turnyro „Auksinis ruduo“ organizatorių R. Kontorovičienė (trečia iš kairės) su renginio dalyvėmis

Turnyro eiga

Turnyro metu visos penkios komandos žaidė po keturias rungtynes. Turnyro pirmosiose varžybose tarpusavyje kovėsi Vilniaus G7 ir Elektrėnų komandos. Pradžioje kova vyko apylygiai ir tik paskutiniai taškai atiteko vilniečių komandai, kuri ir laimėjo šias rungtynes. Įpusėjus turnyrui, paaiškėjo, kad dėl prizinių vietų kausis Kijevo, Lentvario ir Vilniaus G7 komandos.

Lentvario ir Vilniaus komandų rungtynės vyko taškas į tašką ir tik kiekvieno seto pabaigoje išryškėdavo Lentvario komandos pranašumas. Tai buvo pati įnirtingiausia kova, sukėlusi daug aistrų ir pergyvenimo tinklinio sirgaliams, kurių šiame turnyre tikrai buvo daug.

Lentvario ir Kijevo komandų susitikimas prasidėjo įtemptai. Lentvarietės pirmą setą vijosi kijevietes ir jo pabaigoje išsiveržė į priekį. Antrajame sete abi komandos tarsi niekaip nenorėjo atiduoti viena kitai pirmenybės, bet geresnis žaidimas parodė, kad Lentvario komandos tinklininkės šį kartą buvo stipresnės. Graži kova vyko ir tarp Elektrėnų ir Trakų komandų, kurios varžėsi dėl ketvirtosios vietos.

Po rungtynių džiaugėsi elektrėnietės – jos buvo pajėgesnės. Baigiamosiose turnyro varžybose susitiko Vilniaus G7 ir Kijevo komandų tinklininkės, kurios turėjo išsiaiškinti antros vietos nugalėtoją. Vilnietės kovėsi įnirtingai, gražus žaidimas džiugino sirgalius, tačiau iki pergalės pritrūko keleto stiprių ir tikslių smūgių. Kijevo komandos žaidėjos nuoširdžiai džiaugėsi savo pergale, o graži sportinė kova vainikavo visą turnyrą.

Galutinė turnyro lentelė:

I vieta – Lentvaris, II vieta – Kijevo Raiffeisen Bank Aval, III vieta – Vilniaus G7, IV vieta – Elektrėnai, V vieta – Trakai.

Apdovanojimai

Turnyrui pasibaigus, apibendrinamąjį žodį tarė R. Kviklienė. Ji pasidžiaugė, kad nors turnyras vadinasi „Auksinis ruduo“, tačiau gyvenimas nelaukia ir bėga į priekį, pažerdamas snaigių, o ne auksaspalvių lapų. Tai ženklas, kad nereikia sustoti, reikia judėti pirmyn, džiaugtis gyvenimu, rasti minutėlę laiko pasportuoti, gerinti sveikatą, susitikti ir pabendrauti su draugais. Padėkojo sirgaliams už aistringą visų komandų palaikymą, mokyklos šeimininkams už nuoširdų priėmimą ir teisėjams už sunkų darbą.

Visos tinklininkės pasidabino medaliais. Komandos – specialiais prizais.

Po turnyro moterys susirinko puodelio kavos ir arbatos. Kavinės „Karčiama“ ir „Markizas“ pavaišino visus dalyvius gardžiais patiekalais. Žaidėjos dalinosi įspūdžiais ir pasidžiaugė, kad tokioje greitoje gyvenimo tėkmėje vis dar randa laiko savo maloniam užsiėmimui – tinkliniui.

Visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie turnyro organizavimo žmonėms, komandų žaidėjos taria nuoširdų ačiū.

Ramutė Kontorovičienė,
Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos kūno kultūros vyr. mokytoja

Turnyro organizatorių nuotr.

Naujienos iš interneto