- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Jaunas žmogus aktyvioje visuomenėje

mokymai [1]
Mokymų akimirka

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos vardu lapkričio 22–24 dienomis vyko mokymai jaunimui apie organizuotumą ir aktyvią veiklą visuomenėje. Mokymus finansavo Trakų rajono savivaldybės jaunimo taryba.

Ne paslaptis, kad jaunimas yra viena aktyviausių visuomenės grupių. Jaunimas savanoriškai prisideda prie įvairiausių akcijų, renginių ir projektų. Jauni žmonės, kupini idėjų ir noro veikti savo visuomenės erdvėje, dažniausiai susiduria su vienintele problema – jie nežino, kur kreiptis, kaip komunikuoti su valdžia, o ir apskritai – nuo ko pradėti? Šią problemą būtent ir sprendėme užsiėmimų metu.

Jaunuoliai dažniausiai nori veikti momentaliai ir tuojau pat. Tačiau tokio pobūdžio veikla nieko apčiuopiamo neduoda, kadangi neorganizuoti veiksmai „numuša“ tave ir nieko nepavyksta įgyvendinti. Todėl mokymų metu labiausiai buvo orientuojamasi į organizuotumą, komandinį darbą ir institucijas, kur jaunimas gali kreiptis, norėdamas gauti finansavimą savo veiklai. Aišku, buvo nepamiršta ir apie motyvaciją, kadangi tik ji duoda mums kokybišką darbą ir rezultatą.

 

Tomas Davidovič

Autoriaus nuotr.