Jaunimas varžėsi sveikatos žinių konkurse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tapybos ant vandens pamoka

2013 m. spalio 18 d. Lentvaryje Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos administratorės renginyje „Gatvės ritmu – laisvalaikis kitaip“ surengė sveikatos žinių įvertinimo konkursą ,,Ką žinau apie sveiką gyvenseną“. 5 drąsiausi renginio dalyviai, besidomintys sveika gyvensena, varžėsi dėl pagrindinio prizo – nemokamų 12 akademinių val. privalomųjų pirmosios pagalbos mokymo kursų B kategorijos vairuotojams. Laimė šį kartą šypsojosi Kornelijai Morozovaitei. Kitiems konkurso dalyviams: Gabijai Igoliūtei, Rokui Sabaliauskui, Donatui Karinskui, Arnoldui Gavalui atiteko paguodos prizai.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras į renginį pakvietė energingą ir profesionalią jaunų kultūrinių, socialinių pramoginių ir kūrybinių projektų specialistų komandą, VšĮ Meno terapijos ir socializacijos institutą VYTA. Daugiau kaip 10 metų socialinę ir organizacinę darbo patirtį turintys specialistai renginio dalyviams vedė tapybos ant vandens pamokas. Tapyba ant vandens – mažytis stebuklas pilkoje kasdienybėje, kūrybos džiaugsmas ir sielos terapija.

Viena universali ir kiekvienam pasaulio gyventojui suprantama kalba – tai muzika ir ritmas. Afrikos būgnas (djembe) iki šių dienų liko vienu iškalbingiausiu pasaulio instrumentu, kurio skleidžiama ritmiška muzika leidžia atsipalaiduoti ir pamiršus visus rūpesčius būti čia ir dabar. Renginyje ,,Gatvės ritmu – laisvalaikis kitaip“ Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos administratorių iniciatyva taip pat dalyvavo ir interaktyvių mokymų komanda „Drum Fever“. Ji subūrė šventės jaunimą į ratą, kuriame jie galėjo patirti mintis išlaisvinančią afrikietiškų būgnų galią bei tarpusavio vienybės jėgą. Būgnų ritmas − energetinis užtaisas, griaunantis visus barjerus tarp žmonių, sujungiantis net ir labai skirtingus žmones į vieną darnią komandą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Interaktyvių mokymų komanda „Drum Fever“

Renginio metu jaunimui buvo paviešintas priklausomybę turinčio ir daug neigiamų emocijų patyrusio žmogaus laiškas iš praeities. Iš laiško skambantys žodžiai kvietė jaunimą džiaugtis gyvenimu, visada sakyti ne narkotikams, glaustis prie artimo ir nekartoti autoriaus klaidų.

Virginija Rudaminienė,

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Metodinės pagalbos ir strategijos formavimo skyriaus visuomenės sveikatos administratorė

Naujienos iš interneto