- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Žolelių arbatos

IMG_3976 [1]Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmogaus smegenys dirba 4-6 proc. pajėgumu (iš 100 galimų). Paskutiniai moksliniai tyrimai sako, kad žmogaus smegenys jau įsijungė iki 10 proc. Žinoma, tai nutiko ne visiems žmonėms, o tik daliai jų, nes jeigu nuo 4 iš karto peršoktume į dešimtainę, daugelį ištiktų šokas.

Kuo daugiau bendrauju su augalais, tuo labiau suprantu, kad informaciją, kaip jais gydytis, jie pasako patys. Šiuos pokalbius pavadinau intuityviąja žolininkyste, nes dažnai augalus parenku žmogui ne pagal jų cheminę sudėtį, t.y. ne tik pagal tai, ką tie augalai gydo pagal tyrimus, bet ir pagal tai, kokio augalo reikia to žmogaus sielai ir koks augalas, žolynas į tą poreikį atsiliepia. Žinau, jog daugeliui tai skamba kažkaip neįprastai, neįtikėtinai, o gal juokingai ar netgi fantastiškai (atseit, taip nebūna, tai pasakos ir pan.). Nieko niekam neketinu įrodinėti – kas jaučia, tas žino apie ką kalbu.

Todėl iš karto pridursiu, kad žoleles gydymui galima naudoti ne tik maistui, arbatoms, kompresams, vonelėms, garinimui, maišeliams (pastarieji labai tinka, kai skauda kaulus arba kankina nemiga, nerimas, įtampa). Žolynai gydo ir kitaip: būnant šalia jų, glostant, uostant, medituojant (augalą ar šalia augalo), kalbant su juo bei per žiedų grožį ir spalvas.

Naujausi augalų neurobiologijos tyrimai įrodė, kad augalai labai mėgsta bendrauti ir kur kas geriau auga, jeigu su jais yra kalbama. Taip pat jie turi jausmus ir, be abejo, labai savitą įdomią sąmonę.

Šiuolaikinis maistas, tas, kuris gražiai ir skaniai atrodo parduotuvėse ir dėl to taip paveikia mūsų smegenis pirkimui, yra labai dirbtinis ir užterštas. Mūsų kraujas tapo tirštas ir kenčia mūsų kepenys bei kiti organai. Siūlau tokią paprastą arbatėlę valyti kraujukui, kepenims ir taip stiprinti organizmą iš visiems gerai pažįstamų augalų: lygiomis dalimis imti – dilgėlės lapų, medetkos žiedų, kraujažolės žolės su žiedais. Tai pagrindas. Pagal poreikį galite šiek tiek įsidėti arba baltosios notrelės, arba gauromečio, arba rasakilos, tačiau jei neturite, pilnai užteks šių išvardintų trijų žolelių. Štai tokio mišinuko arbatėlę kartas nuo karto pagerkite bent po vieną – du puodelius per dieną. Užplikyti šį mišinį paprastai: žiupsnelį žolelių užpilti verdančiu vandeniu 3-5 min., nukošti. Gerti neskubant: pajaučiant arbatos skonį (be saldiklių), pasidžiaugiant augalais, kad teikia jums jėgas ir, be abejo, žeme, kurioje jie užaugo.

Nereikėtų pamiršti, kad augalai neišgelbės nuo sunkių ligų – jie tik padės jums, kuo galėdami. Bet kad nebūtų sunkių ligų, turi keistis mityba ir visas supratimas apie tai, kas iš tikrųjų yra žmogus, o ne kas mano esąs.

Būkite sveiki ir laimingi!

Silvija

zoleles@gmail.com [2] www.silvijoszolynai.doodlekit.com [3] Facebook: Silvijos žolynų grupė