Filmas „Jaunasis tyrėjas“

DSCF2065

Gimnazijos moksleiviai pasijautė tikrais aktoriais

Rugsėjo 17-18 dienomis Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija labiau priminė filmavimo studiją nei įprastą mokyklą: filmavimo kameros, rekvizitas, grimerės, režisierė, prodiuseriai bei aktoriai, gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo mokomojo filmo „Jaunasis tyrėjas“ filmavime. Filmas buvo kuriamas pagal Ugdymo plėtotės centro įgyvendinamo projekto „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra (II etapas)“ Nr. VP1-2.2-ŠMM-02-V-01-009 veiklas.

Filmavimas sukūrė ypatingą aplinką gimnazijoje. Mokiniai pasijautė tikrais aktoriais, o tokia patirtis tikrai ne vienam buvo pirmoji gyvenime ir ypač vertinga ateities pasirinkimui. Filmavimo procesas pasirodė ypač įdomus, nes filmuojama buvo įvairiose gimnazijos erdvėse – kiemelyje, valgykloje, technologijų, fizikos, biologijos kabinetuose, mokytojų poilsio kambaryje. Kas įdomu, filmavimas persikėlė netgi į parduotuvės „Maxima“ prekybos salę, kur kūrybinis procesas pozityviai stebino ir apsipirkti atėjusius lentvariečius.

Lavinant vaikus ir jaunimą, ypatingai svarbu skatinti mokinių savarankišką tiesos ieškojimą. Akivaizdu, jog rytojaus visuomenei bus reikalingi ne mintinai išmoktas frazes ir formules kartojantys asmenys (tą puikiai geba kompiuteriai), bet savarankiškai mąstantys žmonės. Tam, kad būtų apie ką mąstyti, paprastai reikia išgyventi tyrimo fazę, sukaupti medžiagos apmąstymams. Metodologinis filmukas skirtas tiek mokiniams, tiek mokytojams.

Filmavimą koordinavo gimnazijos technologijų mokytoja Oksana Kietavičienė. Į kūrybinį procesą aktyviai įsitraukė ir gimnazijos mokytojai – fizikos mokytoja Valentina Denaitienė, biologė Lilija Sabolevskienė, technologijų mokytojos Henrieta Stachovskienė ir Aurelija Balakauskienė, direktoriaus pavaduotoja Giedrė Širinskienė, spec. pedagogas Andrius Šatevičius, matematikės Ala Leckienė ir Rasa Bliujūtė, kompiuterinių sistemų inžinierius Miroslavas Dmitrijevskij, valgyklos darbuotojai ir kiti. Mažą rolę filmuke atliko ir gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius. Bet svarbiausius vaidmenis atliko IV A klasės mokiniai. Ačiū jiems !

Tikimės, kad sukurtas mokomasis filmas bus puiki metodinė medžiaga Lietuvos mokykloms.

DSCF2014

Moksleiviai filmavimo metu

 

Jonas Kietavičius,

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius

Naujienos iš interneto