Išeik į kiemą

Kopija iš daina

Tu nebijok, svajok, kol mažas esi. Vaikystė tau dabar atvėrus duris

 

„Išeik į kiemą“ – skambėdavo daugiabučių kiemai ir tai buvo greičiausias būdas susikviesti draugus į kiemą nei šiandien mobiliuoju telefonu parašyti žinutę… Kas su kamuoliu, kas su dviračiu – visi į kiemą, kuris akimirksniu tapdavo paslaptingu pasauliu, su nesibaigiančiais žaidimais ir atradimais, su nežabota laisve veikti ir rizikuoti.

„Išeik į kiemą“ – tai nauja Lentvario lopšelio-darželio „Svajonėlė“ šventė, kuri laikui bėgant galėtų tapti tradicine šios ugdymo įstaigos, auklėtinių ir jų tėvelių švente.

Saulėtą paskutinio vasaros ketvirtadienio pavakarę, Lentvario lopšelio-darželio „Svajonėlė“ teritorija tapo visų darželio vaikų ir jų tėvelių vaikystės kiemu. Po vasarą trukusių darbų, kuriuos atliko UAB „Statybos ir rekonstrukcijos darbai“, svečius pasitiko naujai sutvarkytos žaidimų aikštelės, pavėsinės, sūpynės ir mažosios karuselės. Sportine danga išklotose aikštelėse smagu žaisti krepšinį ar tiesiog mėtytis kamuoliu. Sužaliavusi veja ir darželio darbuotojų puoselėjami gėlynai džiugins iki pirmojo sniego.

Trakų rajono savivaldybės rūpesčiu „Svajonėlė“ turi tikrą svajonių kiemą! Darželio bendruomenės pasveikinti atvyko Trakų rajono meras Vytautas Zalieckas, mero pavaduotojas Voitechas Vinskevičius, administracijos direktorė Asta Kandratavičienė ir kiti garbūs svečiai ir draugai.

Visų darželio pedagogų ir darbuotojų sumanytose ir paruoštose pavėsinėse laukė smagios pramogos, turininga veikla ir nuoširdus bendravimas. Šventės dalyviais tapo visi, kas norėjo, netingėjo ir suspėjo aplankyti visus vaikystės kiemo kampelius. „Sporto rūmų“ pavėsinėje buvo galima sudalyvauti estafetėse ir taiklumo rungtyse. Pasigaminti vėjo gaudyklę-malūnėlį mokėmės „Pagauk vėją“ aikštelėje. „Menų galerijoje“ ieškojome ir atradome linkėjimų medį. Ant jo lapelių tą popietę ir sugulė šilčiausi bei širdingiausi mūsų visų palinkėjimai ir svajonės.

„Druskainių kepyklėlėje“, įkvėpti kūrybinės ugnelės, pabarstyti juoko, patepti rankų šiluma, vienas po kito kilo sausainiai, medaliai ir nenupasakojami kulinarinio paveldo tvariniai. „Drugelių pievoje“ į vieną gražų eilėraštį, tarsi pievų gėlių vainiką, pynėme gražiausius lietuviškus žodžius.

Šventė, kurioje vienu metu gali būti ir žiūrovu ir dalyviu, laimėtojais tampa visi. Tokia šventė suvienija tikrus draugus. Tik bendras geras nusiteikimas sukuria šventišką nuotaiką visiems šventės dalyviams.

Dalinkime vieni kitiems šypsenas, jos nieko nekainuoja, būkime nuoširdūs ir smalsūs, kaip mūsų pačių vaikai. Tokiais galime būti visada, kai išeiname į kiemą… Išmokime stebinti ir stebėtis, džiaukimės kitų sėkme, auginkime savyje pasitikėjimą.

Sveikinu visą darželio bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia ir linkiu visiems tarpusavio supratimo, kantrybės ir meilės mūsų mažiesiems.

Kopija iš svajoniu medis

Kartu spalvotus balionus paleisim į orą ir sugalvosim vieną didelį norą

 

Jolanta Strelčiūnienė,

Lentvario lopšelio-darželio „Svajonėlė“ direktorė

 

Naujienos iš interneto