Nauja turgavietė – naujos problemos

Kopija iš IMG_5476
Lentvario turgavietės stogai neapsaugo prekeivių nuo kaitrios saulės ir lietaus

Daug metų laukę, kada Lentvaryje pradės veikti turgavietė, lentvariečiai nedžiūgauja. Vos atvėrus jai duris, išryškėjo statybos nesklandumai.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo puiku: nauji stalai, nauji suolai, tvirtas grindinys, stogas virš galvos. Skiriasi kaip diena nuo nakties, kai lentvariečiai prekiaudavo maisto produktus ir kitas prekes išdėlioję tiesiog ant šaligatvio, šalia važiuojamosios gatvės dalies, pravažiuojančių transporto priemonių keliamų dulkių sūkuryje. Net baugu prisiminti tuos netolimus laikus.

Pakalbinti prekeiviai taip pat neneigia naujos turgavietės privalumų. Juk dabar kiekvienas prekeivis turi prie prekystalio vietą, kur gali patogiai išdėlioti prekes ir sėdėdamas laukti pirkėjų. Bet tie džiaugsmai pasibaigia, kai pakyla saulė, tuomet dengtoje turgavietės dalyje kaitra lyg saunoje, nes turgavietės stogų danga skaidri ir neapsaugo nuo kaitrių saulės spindulių. Tokiomis sąlygomis prekiauti ne tik sunku, bet ir genda parduoti atnešti maisto produktai. Ne linksmiau prekeiviams, kai debesys uždengia saulę ir pradeda krapnoti lietus, tuomet tenka gelbėti produktus nuo pro skylėtą stogą varvančio lietaus vandens…

Prekeiviai nuo kaitrios saulės ir lietaus dangstosi įvairiais būdais, kaip kas išmano, bet tai ne išeitis.

Pakalbintas bendrovės „Trakų paslaugos“, kuriai priklauso ši turgavietė, direktorius Aurelijus Šmigelskas teigė, kad dėl turgavietės stogo skaidrios dangos reikėtų kaltinti šią turgavietę stačiusią bendrovę, o dėl kiaurymių stogo dangoje – vandalus, kurie anksčiau siautėjo nesaugomoje turgavietėje ir niokojo stogą.

Direktorius tikino, kad „Trakų paslaugos“ planuoja turgavietėje sumontuoti skardinį stogą, bet šiuo metu dar neturi sukaupę lėšų.

Kopija iš IMG_5480
Dėl netinkamai įtvirtintų elektros apskaitos prietaisų dėžių nukenčia prekeiviai ir pirkėjai

Dar viena problema piktina prekeivius, tai  metalinės elektros apskaitos prietaisų dėžės, įtvirtintos prie prekybos paviljono. Į ją eidami turgaus prekeiviai ir lankytojai atsitrenkia su galva, nes jos kažkodėl įtvirtintos žmogaus ūgio aukštyje. Keista, kad bendrovės „Trakų paslaugos“ administracija nepadarė išvadų, kai Trakų turgavietėje į tokią pat elektros dėžę, įtvirtintą ant prekybos kiosko, smarkiai susitrenkė galvą vienas praeivis.

Šis įvykis buvo aprašytas laikraštyje „Trakų žemė“. Nejaugi bendrovėje „Trakų paslaugos“ nėra atsakingo už saugias darbo sąlygas darbuotojo?

Kęstutis Petkūnas

Autoriaus nuotr.

Naujienos iš interneto