Šalies vadovė sveikina Lietuvą perėmus ES vairą

prezidente_eult_2013
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Š. m. liepos 1 d. Lietuva pirmąkart pusmečiui stojo prie Europos Sąjungos vairo – pradėjo pirmininkavimą ES Tarybai. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina Lietuvos žmones pelnius tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą ir linki susitelkimo ir kantrybės atliekant šią atsakingą pareigą.

„Prasideda istorinis pusmetis, kuriam visi ilgai ir atsakingai ruošėmės – Lietuva pirmoji iš Baltijos šalių perima pirmininkavimą ES Tarybai. Sveikinu visus su darbų pradžia, linkiu sėkmės, ištvermės ir kantrybės. Lietuvai tenka atsakinga ir sudėtinga misija – Europai įtemptu laikotarpiu suderinti 28 šalims svarbius sprendimus, kurie šiandien gyvybiškai svarbūs kiekvienam europiečiui“, – sako Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos pirmininkavimo darbotvarkėje – visų ES šalių žmonėms labai svarbūs klausimai. Bendrų pastangų reikės dėl spartesnio daugiamečio ES biudžeto įgyvendinimo, jaunimo nedarbo mažinimo, energetinių salų panaikinimo, saugesnės kaimynystės užsitikrinimo.

Pirmininkavimas, pasak Prezidentės, Lietuvai taip pat suteikia unikalią galimybę atskleisti Europai tai, kuo galime didžiuotis – mūsų žmonių gebėjimus, mūsų šalies grožį ir pasiekimus.

Šalies vadovė kviečia Lietuvos žmones būti svetingus ir dėmesingus, kad mūsų svečiai apie Lietuvą išsivežtų kuo geriausius įspūdžius.

Pirmininkavimo startui skirti ir keturi Prezidentės darbo vizitai Kroatijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje. Siekdama užtikrinti sklandžią pirmininkavimo pradžią ir spartesnį sprendimų priėmimą, liepos 1–3 d. šalies vadovė Lietuvos pirmininkavimo prioritetus ir svarbiausius darbus pristatė europinėms institucijoms, ES šalių vadovams ir žiniasklaidai.

Prezidentės spaudos tarnyba

Naujienos iš interneto