Lentvaryje jau veikia naujasis turgus

Kopija iš turgus
Birželio 1-ąją buvo perkirpta simbolinė naujosios Lentvario turgavietės juostelė. Antras dešinėje – rajono savivaldybės meras V. Zalieckas, trečia – tarybos narė T. Solovjova, ketvirta – savivaldybės administracijos direktorė A. Kandratavičienė

Lentvaryje – naujosios turgavietės įkurtuvių metas. Miestas pagaliau kratosi netvarkos prie geležinkelio stoties, kur ne vienerius metus klestėjo chaotiška prekyba. Jau šią savaitę apie 20 prekeivių persikėlė į ką tik vartus atkėlusią naująją turgavietę, netrukus čia persikels visi prekeiviai.

Nedidelėse, bet džiugiose naujosios prekyvietės atidarymo iškilmėse birželio 1-ąją dalyvavo prekeiviai, miesto gyventojai. Sukviesti jie buvo gana nelauktai ir netikėtai. Prekiautojus apėjo, kalbino ir kvietė rinktis Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas, savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, bendrovės „Trakų paslaugos“ direktorius Aurelijus Šmigelskas, tarybos nariai Teresa Solovjova, Darius Bartkevičius, Andrejus Prokofjevas, Lentvario seniūnijos atstovai.

Merui, direktorei perkirpus simbolinę raudoną juostelę prie naujosios turgavietės vartų, vidun sugarmėjo ir prekiautojai, ir prekeiviai. Jie apžiūrėjo turgaus administracinį pastatą, įrengtus prekybos stalus su stogais, turgaus teritoriją.

Nuo šiol Lentvario turguje prekiaujantys žmonės turi tinkamas sąlygas. Turgaus pastate yra tualetai, plovykla, kontrolinės svarstyklės.

Prie prekystalių galės įsikurti apie 40 ūkininkų, kitų prekeivių. Yra nemažai vietos prekiaujantiems ir po atviru dangumi. Apie laukiančias permainas su prekeiviais kalbėjomės dar prieš įkurtuves, išklausėme ir jų nuomonių“, – sakė bendrovės „Trakų paslaugos“ direktorius A. Šmigelskas.

Nemaža, labai judri ir todėl pavojinga Geležinkelio gatvės atkarpa, kurios pakraštyje spietėsi prekiautojai, netrukus ištuštės. Žmonės persikelia į naująją turgavietę. Tiesa, jeigu naujoji turgavietė taps per ankšta, neketinama atsisakyti ir dalies senosios prekybos vietos. Tačiau tai bus nuspręsta po netrukus vyksiančių Geležinkelio gatvės rekonstrukcijos darbų.

 

Sigita Nemeikaitė,

Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

Autorės nuotr.

Naujienos iš interneto