Netinkamai maitinti Lentvario vaikų globos namų auklėtiniai

globa
Lentvario vaikų globos namai

Trakų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atliekanti planinius patikrinimus rajono maitinimo įstaigose, kurių yra 125, praėjusį ketvirtadienį pagal patvirtintą planą patikrino Lentvario vaikų globos namų valgyklą. Joje maitinimo paslaugas tiekia S. Rečiugienės firma, įsikūrusi Vilniuje. Per patikrinimą buvo nustatyta grubių pažeidimų: vaikai maitinami ne pagal suderintą ir patvirtintą valgiaraštį, priešpiečiams į dienos valgiaraščius neįtraukti arba nevisiškai įtraukti visi produktai, kurie priklauso pagal suderintą valgiaraštį su Vilniaus visuomenės sveikatos centro Trakų skyriumi, šaldytuvuose neužtikrinama saugi produktų ir žaliavų laikymo kaimynystė, ne visiems produktams buvo rasti įsigijimo dokumentai. Nuo 2012 metų įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašas. Jame nurodytas maisto priedų, kurių neturi būti vaikams maitinti skirtuose maisto produktuose, sąrašas. „Deja, radome maisto produktų – vyšnių sirupo, rūkytų mėsos gaminių, kurių sudėtyje yra draudžiamų maisto priedų – saldiklių, aromato ir skonio stipriklių, konservantų bei mechaniškai apdorotos paukštienos. Nors parduotuvėje šie produktai parduodami, tačiau vaikų įstaigose jų neturi būti“, – redakcijai sakė Trakų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė – maisto produktų inspektorė Aida Švelnienė.

Per patikrinimą nustatyta, kad Lentvario vaikų globos namams maitinimą tiekianti S. Rečiugienės firma neturi kontrolinio termometro terminio paruošimo temperatūrai matuoti produkto viduje, dalis puodų yra aliuminiai, svarstyklių metrologinė patikra pasibaigusi 2008 metais. „Dar pernai rašėme aktą, kad įmonė pasitikrintų svarstykles, bet šiemet vėl tą patį radome“, – piktinosi A. Švelnienė.

Radusi tokius pažeidimus, Trakų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba maitinimo įstaigos direktorei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir paskyrė baudą. „Įmonė įtraukta į padidintos rizikos įmonių sąrašą. Ją tikrinsime, kontroliuosime ir stebėsime, kaip šalins nurodytus trūkumus. Jei to nedarys, priimsime atitinkamus sprendimus“, – komentavo A. Švelnienė.

Auksė Kekytė

Juozo Vercinkevičiaus nuotr.

Naujienos iš interneto